2013-11-26 16:43:05
Φωτογραφία για Ερώτηση του Απ. Κακλαμάνη για την πώληση της Πανγαία
Προς τον υπουργό Οικονομικών

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος κατήρτισε «λεόντειο» συμφωνία εις βάρος της και υπέρ της Ισραηλινών συμφερόντων... Invel του κ. Στάινμετζ για την πώληση της θυγατρικής της ΠΑΝΓΑΙΑ αντί 600 εκατ. € εκ των οποίων η Invel θα καταβάλλει μόνον 140 εκατ. € και τα υπόλοιπα 460 εκατ. € θα τα δανειστεί από την…ΕΤΕ με επιτόκιο 2,72%. Παραλλήλως θα εκμισθώσει στην ΕΤΕ 8 ακίνητα με μίσθωμα απόδοσης…9%!

Πληροφορούμαι, επίσης, ότι στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) υπήρξε έντονη αμφισβήτηση, όπως προκύπτει από τη μη ομόφωνη εισήγηση με ψήφους 2-1, προς το Δ.Σ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η απόφαση του οποίου ελήφθη με την ισχνή πλειοψηφία 4 – οι διορισμένοι από τον υπουργό Οικονομικών τους οποίους ακολούθησε και ο εκπρόσωπος της ΤτΕ – έναντι 3 – οι δυο ξένοι – μέλη του ταμείου- ένας εκ των οποίων έχει εκφράσει την πρόθεση να παραιτηθεί, όπως παραιτήθηκε και ο τρίτος μειοψηφήσας.


Προφανώς, θα πρέπει να επιληφθεί ο υπουργός Οικονομικών και να διερευνήσει το θέμα - αν και νομίζω ότι θα έπρεπε να είχε, ήδη, ενημερωθεί από τους εκπροσώπους του στο Τ.Χ.Σ. αλλά και από την διοίκηση της Ε.Τ.Ε. που ο ίδιος έχει διορίσει και να ενημερώσει τη Βουλή

1) Εάν είναι ακριβή όσα αναφέρονται ανωτέρω, 2) Αν έχει άλλες πληροφορίες επί του σοβαρού αυτού ζητήματος με οσμή σκανδάλου και τι θα πράξει, αν δεν έχει, ήδη, παρέμβει για την αποτροπή του, αν είναι αληθή τα καταγγελλόμενα.

Αθήνα, 26/11/2013

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ