2013-11-26 18:13:38
Φωτογραφία για Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ Η ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ;
Στις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης με αιχμή την τροπολογία για τα φάρμακα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, καλώντας τον να αποφασίσει «εάν είναι με τον λαό ή με τα συμφέροντα».

«Αύριο η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ψηφίζει τη μείωση της τιμής όλων των φαρμάκων. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει μέχρι αύριο να αποφασίσει: Είναι με τον λαό ή με τα συμφέροντα;», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όπως είναι ήδη γνωστό, αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η ονομαστική ψηφοφορία της σχετικής τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Στη σφοδρή σύγκρουση του υπουργού Υγείας με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα παρενέβη και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο από την περασμένη εβδομάδα ζήτησε την ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου να αναγκάσει, όπως σημείωνε, τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα. 

Όπως αναφέρει το Συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σε ανακοίνωσή του, επί πέντε ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει αστείες δικαιολογίες και αδυνατεί να εξηγήσει τον λόγο που επιβάλλει την αρνητική στάση του για την ψήφιση μιας διάταξης, η οποία εξυπηρετεί σαφέστατα τα συμφέροντα των πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων.


Σημειώνει μάλιστα πως «οι σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις πολυεθνικές του φαρμάκου έγιναν σε αυτό το διάστημα απόλυτα ορατές και έφθασαν δυστυχώς εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο να υπονομεύουν ανοιχτά τον ΕΟΦ, και να δημιουργούν αδικαιολόγητα σκιές για την δημόσια υγεία προκειμένου να "θολώσουν τα νερά" για τις επιλογές τους».

Παράλληλα, το Συντονιστικό της Κ.Ο. ζητεί από τον υπουργό Υγείας να μη δεχθεί «την απαράδεκτη πρόταση του κ. Τσίπρα για την αναβολή ψήφισης της διάταξης (παραπομπή στις καλένδες)». 

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ