2013-11-26 23:49:07
Φωτογραφία για Με έναν φάκελο γεμάτο προβλήματα ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Σαντορίνη ο Τέρενς Κουίκ
«Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, ένα νησί παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας και με τόση έντονη τουριστική κίνηση, ότι θα είχε τόσα προβλήματα που χρειάζονται άμεσων κυβερνητικών παρεμβάσεων», δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Θήρα, καθώς έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Ο Τέρενς Κουίκ, μαζί με τους εν δυνάμει Πολιτευτές Κυκλάδων του Κινήματος Δημήτρη Ντόλκα και Νίκο Κοντογιώργη, συμμετείχαν σε μία ευρύτατη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο των Θηρών με την παρουσία εμπόρων, ξενοδόχων, εκπροσώπων ενοικιαζομένων δωματίων και των αρμοδίων αντιδημάρχων, όπως και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα προβλήματα που συζητήθηκαν και καταγράφηκαν από τον Τέρενς Κουίκ είναι:

1.Η δραματική κατάσταση στο Κέντρο Υγείας με τρεις ιατρούς που καλούνται να καλύψουν και τις ανάγκες των περιφερειακών νήσων όπως η Φολέγανδρος, η Σίκινος και η Ανάφη. Και όλα αυτά, την ώρα που το ολοκαίνουριο νοσοκομείο, το οποίο χτίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια και είναι πλήρως εξοπλισμένο, εξακολουθεί να είναι «στοιχειωμένο» και να μην λειτουργεί ελλείψει προσωπικού που δεν εγκρίνει το Υπουργείο Υγείας.


(Σημειώνεται ότι το Ιδρυμα Νομικού έχει προσφέρει στο νησί δικινητήριο αεροπλάνο μεταφοράς ασθενών, που πραγματοποιεί περισσότερες από 330 διακομιδές εκτάκτων περιστατικών).

2.Το Ιατρείο της Θηρασιάς που έχει μετατραπεί σε… αποθήκη

3.Η κακή ακτοπλοϊκή σύνδεση τους χειμερινούς μήνες

4.Η ακριβή μονοπωλιακή τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου

5.Η απαράδεκτη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σαντορίνης-Θηρασιάς η οποία δεν κόστιζε στο αρμόδιο Υπουργείο περισσότερο από 100.000 ευρώ το χρόνο!

6.Η έλλειψη εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων.

7.Η αύξηση της φορολογίας ακινήτων με αντικειμενικές αξίες που υπερβαίνουν την πραγματικότητα.

8.Η εγκατάλειψη των υποσχέσεων (από τότε που ήταν η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή) δημιουργίας λιμένος και μαρίνας στη Νοτιοανατολική πλευρά του νησιού.

9.Δημιουργία γραφείων ΟΑΕΕ καθώς η Σαντορίνη έχει 4.000 επιχειρήσεις με 25.000 εργαζόμενους που εξυπηρετούν 4.000.000 επισκέπτες με 1,3 δις τζίρο, ο οποίος ισούται στο 3,1% επί του ΑΕΠ!

10.Πάταξη του παραεμπορίου το οποίο δεν ελέγχει κανείς, πόσο μάλλον όταν το νησί έμεινε με… ΕΝΑΝ Δημοτικό Αστυνομικό.

Επίσης, ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα των κρουαζιερόπλοιων, καθώς δεν υπάρχει σωστός επιμερισμός των αφίξεών τους στις επτά μέρες της εβδομάδας και στις 24 ώρες του 24ωρου. Η ταυτόχρονη άφιξη ακόμα και 13 πλοίων την ημέρα, που αποβιβάζουν πάνω από 30.000 επιβάτες, δημιουργεί ασφυξία στη διακίνησή τους στο νησί, με όλους τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων να ζητούν καλύτερο προγραμματισμό, ώστε να προσφέρουν και καλύτερες υπηρεσίες στους ξένους.

Θετικό στοιχείο η πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν οι λεμβούχοι του νησιού, που θεωρούνται οι καλύτερες παγκοσμίως.

Για όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά και για πολλά ακόμα που καταγράφηκαν στη σύσκεψη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, υποσχέθηκε άμεσες παρεμβάσεις του, είτε στη Βουλή με Ερωτήσεις, είτε απευθείας στα Υπουργεία.

Ο Τέρενς Κουίκ, μαζί με το Νίκο Κοντογιώργη και το Δημήτρη Ντόλκα, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας και το Λιμεναρχείο Φηρών.

Ο Τέρενς Κουίκ έδωσε και ωριαία συνέντευξη στο τοπικό κανάλι Σαντορίνη TV, το οποίο υπάρχει στο κανάλι του Τέρενς Κουίκ στο Youtube.

Έπειτα, αναχώρησε για την Ανάφη, των 275 κατοίκων, αφημένη στην τύχη της, στη μέση του Αιγαίου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ