2013-11-27 07:49:00
Φωτογραφία για Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα πριν την ανάληψη  της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 Ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να επέλθει συμφωνία με την τρόικα μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό είναι εφικτό.

Κληθείς να σχολιάσει χθεσινή του δήλωση πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «τα στοιχεία δείχνουν ότι ως ποσοστό επί του ΑΕΠ τα έσοδα είναι χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό όρο κατά δυο μονάδες». Όλοι θέλουν να μειωθούν οι φόροι, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, ενώ  αρνήθηκε πως η τρόικα πιέζει για αυξήσεις στη φορολογία.

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς και ο υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.


Από ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία το νέο κύμα της διαθεσιμότητας

Όπως έγινε γνωστό ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ το δεύτερο κύμα κινητικότητας θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα Ασφαλιστικά ταμεία.  Εντολή για την πρόσληψη τουλάχιστον 10.000 υπαλλήλων στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, στην υγεία και στην ασφάλεια δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με  το ΑΜΠΕ, υπήρξε ενημέρωση από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων.

Όπως αποφασίστηκε, σε 15 ημέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών, ενώ στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12.500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014.

Το δεύτερο αυτό κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα Ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακολούθησε κατ΄ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο. Ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε στους δημοσιογράφους αισιόδοξος για το κλείσιμο των θεμάτων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τα θέματα των ΕΑΣ και των πλειστηριασμών  είπε ότι ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα ομαδικών απολύσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και επανέλαβε πως ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση. Για το εάν συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό το θέμα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν συζητήθηκε και σχολίασε ότι «έχει καταντήσει κωμικό».

Ήδη, είπε ο κ. Βενιζέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ένα απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, όπως είπε, ανοίγει άλλο μέτωπο γιατί υπερασπίζεται τους οφσετάδες. «Απροσδόκητα εντυπωσιακή συνάφεια με συμφέροντα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι  στελέχη της κυβέρνησης αναφέρουν ότι το «λουκέτο» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με τη διατήρηση μόνο ενός εργοστασίου είναι το «κλειδί» που θα ξεκλειδώσει τη συμφωνία με την τρόικα. Σύμφωνα με τα στελέχη αυτά, οι περίπου 700 απολύσεις από τα ΕΑΣ θα προσμετρηθούν στις 4.000 απολύσεις, που αποτελούν υποχρέωση της χώρας μέχρι τα τέλη του έτους προκειμένου να κλείσει μία ακόμη εκκρεμότητα με την τρόικα.

Αισιόδοξος εμφανίζεται και ο πρωθυπουργός, ο οποίος στις δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επανέλαβε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα κλείσει μέσα στον Δεκέμβριο. Όμως υπάρχουν και άλλα κυβερνητικά στελέχη που αναφέρουν ότι  οι δανειστές μας θεωρούν πολύ δύσκολη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Ενώ αγκάθι για την κυβέρνηση παραμένει και η ρύθμιση για την άρση των πλειστηριασμών που θα αφορά στην πρώτη κατοικία.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λέμε αντίο στην Gallardo
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λέμε αντίο στην Gallardo
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ