2013-11-28 14:19:52
Φωτογραφία για Το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη ζήτησε 500 ευρώ για το φέρετρο του νεκρού δασκάλου
Ξεπερνά το όριο του γραφειοκρατικού παραλογισμού και της αναλγησίας η απαίτηση και η εμμονή του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη να ζητήσει από τα αδέρφια του νεκρού δασκάλου, το πτώμα του οποίου βρέθηκε στην Τουρρκία, το ποσό των 500 ευρώ για το φέρετρο με το οποίο μεταφέρθηκε ο άτυχος άνδρας στην Ελλάδα προκειμένου να τελεστεί η κηδεία του.

Την απίστευτη αποκάλυψη την έκανε ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας που συνόδευσε την οικογένεια του νεκρού από την κακοκαιρία δασκάλου στην Τουρκία και που αγνοείτο επί μέρες μέχρι να βρεθεί τελικά στην Τουρκία.

Όπως κατήγγειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ρόδου αλλά και στον ΑΝΤ1, ο κ. Παπακαλοδούκας, το ελληνικό προξενείο ζήτησε από τα... ημιλιπόθυμα αδέλφια αμέσως μετά την αναγνώριση του πτώματος, το ποσό των 500 ευρώ.

Μάλιστα αυτό έγινε τη στιγμή που η αδελφή του θύματος συνερχόταν από πολύλεπτη λιποθυμία που ακολούθησε την αναγνώριση του νεκρού αδελφού της που επί μέρες βρισκόταν στη θάλασσα πριν τον βγάλει το κύμα στα παράλια της Τουρκίας.


Ακολούθησαν οι ενστάσεις του δημάρχου και άλλων παριστάμενων παρουσία των τουρκικών καναλιών που κατέγραφαν το περιστατικό το οποίο θα κάνει το γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου ότι τα λεφτά θα εκταμιευθούν από την Περιφέρεια, το προξενείο επέμενε να πάρει το ποσό σε μετρητά αναγκάζοντας τελικά τα αδέρφια του αδικοχαμένου δασκάλου να τα καταβάλλουν επι τόπου.

Ο κ. Παπακαλοδούκας που κατήγγειλε το γεγονός πρόσθεσε πως επικοινώνησε μαζί του ο Περιφερειάρχης και τον ενημέρωσε πως η Περιφέρεια θα επιστρέψει το ποσό των 500 ευρώ στους συγγενείς του άτυχου θύματος της θεομηνίας που έπληξε το νησί.

Μετά την ολοκλήρωση της καταγγελίας, ο παριστάμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σχολίασε πως τον άτυχο άνδρα τον σκότωσε δυο φορές η κρατική αναλγησία.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ