2013-11-28 14:41:07
Φωτογραφία για Η τρόικα επιμένει στην απελευθέρωση των απολύσεων
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο η τρόικα να υποχωρήσει, έστω και κατά τι, από τη βασική της απαίτηση για την απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, αυτή αναμένεται ότι θα είναι μια από τις βασικές "κόκκινες γραμμές" των δανειστών στο δρόμο προς το επόμενο Eurogroup.

Η τρόικα δεν φαίνεται να πείθεται από το εύλογο επιχείρημα της ελληνικής πλευράς, που υποστηρίζει ότι σε μια χώρα η οποία βάσει των επίσημων στοιχείων πλησιάζει τα 1,4 εκατομμύρια ανέργους, δεν μπορείς να προχωρήσει στην υιοθέτηση ενός τέτοιου μέτρου. Και αυτό γιατί μπορεί να οδηγήσει σε ...τέρατα.

Ωστόσο, οι δανειστές δεν δείχνουν καμία διάθση να υποχωρήσουν ούτε κατ' ελάχιστον. Η εκτίμηση τους είναι πως μόνο έτσι θα πεισθούν τα ξένα κεφάλαια να έρθουν και να επενδύσουν στην χώρα μας, ξέροντας ότι θα μπορούν να κινούνται ελαστικά στο μέτωπο του εργασιακού κόστους.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι στο πρόσφατο παρελθόν, οι δανειστές "έπεσαν έξω" πολλές φορές και αυτό στοίχισε ακριβά στην ελληνική οικονομία. Αν το ίδιο γίνει και τώρα, τότε θα πληγεί ανεπανόρθωτα και η ελληνική κοινωνία, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ