2013-11-30 06:39:30
Φωτογραφία για Ο ευρωπαϊσμός σε κρίση
Από το Γραφείο Τύπου

Πολιτική Εκδήλωση

Ο ευρωπαϊσμός σε κρίση Συζητώντας πέρα από συνθήματα και απλουστεύσεις

Δευτέρα 2/12 στις 19:00 στην ΕΣΗΕΑ

Γιατί βρίσκεται σε κρίση ο ευρωπαϊσμός και τι σηματοδοτεί ο σημερινός ευρωσκεπτικισμός; Ποιες εξελίξεις σημειώνονται σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το θεσμικό της εποικοδόμημα και το Γερμανικό ηγεμονισμό; Ποια είναι η σημασία της αντίθεσης Βορρά-Νότου και πώς μπορεί να εξελιχθεί; Πώς συνδέεται η ευρωπαϊκή διάσταση της Ελλάδας με τη σημερινή πορεία κοινωνικής καταστροφής αλλά και με μια πρόταση διεξόδου από αυτήν; Ποιοι στόχοι, βήματα, συμμαχίες, θα έφερναν πιο κοντά μια άλλη προοπτική;

Η συζήτηση σχετικά με την Ε.Ε., την Ευρωζώνη και τη θέση της Ελλάδας διεξάγεται στην Αριστερά συχνά με τη μορφή ανταλλαγής συνθημάτων και στερεοτύπων, ενώ πολλές φορές αφαιρείται από τη συζήτηση η πολιτική ουσία. Σήμερα, όμως, η ίδια η πραγματικότητα απαιτεί πιο σύνθετες και βαθιές απαντήσεις.


Η εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς, επιδιώκοντας να ανοίξει με ουσιαστικούς όρους ο διάλογος και στα πλαίσια ενός κύκλου συζητήσεων που ετοιμάζει για μια σειρά θέματα, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο Ο ευρωπαϊσμός σε κρίση. Συζητώντας πέρα από συνθήματα και απλουστεύσεις.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

Γιάννης Κιμπουρόπουλος , δημοσιογράφος.

Νίκος Κοτζιάς , καθηγητής πολιτικών θεωριών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, συγγραφέας και μέλος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης Πράττω.

Γιάννης Μπαλάφας , μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την ευρωπαϊκή πολιτική του κόμματος.

Ρούντι Ρινάλντι , μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ