2013-12-02 11:41:13
Φωτογραφία για ΣΛΟΥΚΑΣ : ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ... ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΚΑΡΝΤ!
Ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί τον ηγέτη του Ολυμπιακού και ο Κώστας Σλούκας μέσω του "gazzetta.gr" έβγαλε, για άλλη μια φορά, το… καπέλο του στον αρχηγό του.

Ο 23χρονος γκαρντ των Πρωταθλητών Ευρώπης και με αφορμή την παραλαβή του βραβείου «Τζουζέπε Σιάκα» από τον V-Span επισήμανε την ηγετική του παρουσία, ενώ αναφερόμενος στις 18 συνεχόμενες επιτυχίες της ομάδας του τόνισε πως άπαντες στον Ολυμπιακό επικεντρώνονται σε κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Τέλος, ο Κωστας Σλούκας δεν έκρυψε τα συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν στην αναμέτρηση (30/11) του Ολυμπιακού με τον Άρη, ενώ – όπως και ήταν λογικό – καταδίκασε τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι (28/11) με την Γαλατάσαραϊ και… καλωσόρισε τον Βασίλη Καββαδά στους ερυθρόλευκους.

Έχετε ήδη κάνει το 18/18. Το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών σας προσθέτει με έξτρα… βάρος;

«Δεν πιστεύω πως κάποιος μέσα στην ομάδα σκέφτεται το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών. Αυτό που κάνει η δική μας ομάδα είναι να κοιτάει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να μπαίνει σε αυτό και να το κερδίζει. Σίγουρα είναι σημαντικό πως έχουμε ξεκινήσει με αυτόν τον τρόπο, αλλά πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι ως το τέλος της σεζόν».


Η αναμέτρηση (30/11) με τον Άρη σού ξύπνησε μνήμες από την σεζόν 2010-11 κατά την οποία αγωνίστηκες στην ομάδα της Θεσσαλονίκης;

«Έχω υπάρξει παίκτης του Άρη και σίγουρα μου δημιουργήθηκαν διάφορα συναισθήματα. Πάνω από όλα, όμως, είμαι παίκτης του Ολυμπιακού, κοιτάω το συμφέρον της ομάδας μου, επικεντρώνομαι στις προσπάθειές της και κάνω ό,τι καλύτερο για να νικήσει».

Ποια σημεία πρέπει να βελτιώσει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του;

«Πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι, γιατί κάνουμε εύκολα λάθη. Σε σημεία στην άμυνα κάνουμε μικρά λάθη και αυτό που έχουμε επισημάνει και άλλες φορές είναι πως πρέπει να διορθώσουμε τα νεκρά σημεία που έχουμε κατά την διάρκεια των αγώνων».

Ο Βασίλης Καββαδάς μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό;

«Είναι ένας πολύ καλός Έλληνας παίκτης και σίγουρα η προσθήκη του θα κάνει καλό στην ομάδα. Δεν πιστεύω πως θα διαταραχθούν οι ισορροπίες που υπάρχουν στην ομάδα, καθώς είναι καλός παίκτης και δίνει το 100% σε κάθε προπόνηση, όπως έκανε και το καλοκαίρι με την Εθνική».

Μετά τη νίκη σας επί της Γαλατάσαραϊ εξασφαλίσατε και μαθηματικά την πρώτη θέση στον γ’ όμιλο της Ευρωλίγκας «Είχαμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά για το παιχνίδι. Ακολουθήσαμε το πλάνο και πήραμε μία επαγγελματική νίκη. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη, γιατί η Γαλατάσαραϊ είναι πολύ καλή ομάδα και είμαι σίγουρος πως θα προκριθεί και στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε».

Ο Βασίλης Σπανούλης πριν από την έναρξη του αγώνα παρέλαβε και το βραβείο αθλητισμού «Τζουζέπε Σιάκα».

«Έχω πει επανειλημμένα πως αποτελεί πρότυπο, όχι μόνο για εμένα αλλά και για κάθε γκαρντ. Προσωπική μου άποψη είναι πως είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης την παρούσα στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν».

Βέβαια, η αναμέτρηση με την Γαλατάσαραϊ σημαδεύτηκε και από τα επεισόδια που έγιναν λίγο πριν από το τέλος της…

«Δυστυχώς συμβαίνουν αυτά. Οι σφυγμοί είναι πολύ υψηλοί κατά την διάρκεια των αγώνων και ακόμα και σε ματς που τις ομάδες χωρίζει μεγάλη διαφορά υπάρχει ένταση. Δεν είναι ωραίο και δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, αλλά δυστυχώς υπάρχουν φορές που γίνονται. Καλό είναι να αποφεύγονται».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ