2013-12-02 20:36:06
Φωτογραφία για Μήνυμα του Δημάρχου για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία
Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία είναι ακόμα μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρίες, που έχουν το δικαίωμα να ζουν ανθρώπινα και ισότιμα όλες τις μέρες του χρόνου.

Η 3η Δεκεμβρίου, είναι αφιερωμένη στους συνανθρώπους μας, που με θέληση και δύναμη παλεύουν για να ξεπεράσουν τις σωματικές και ψυχικές τους ιδιαιτερότητες, διεκδικώντας σεβασμό, προσβασιμότητα και ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, γιατί η διασφάλιση ίσων ευκαιριών στη ζωή, δεν αποτελεί προνόμιο αλλά θεμελιώδη δικαίωμα, ανεξάρτητα από την σωματική ή πνευματική τους δεξιότητα ή διαφορά.

Δεν αρκεί όμως απλά να θυμόμαστε αυτούς τους συνανθρώπους μας κάθε τέτοια ημέρα, αλλά καθημερινά, πρέπει να παλεύουμε για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς που θα εξασφαλίζει την προστασία τους από διακρίσεις και την ισότητα ευκαιριών σε όλες τις πτυχές της, γιατί μια οργανωμένη κοινωνία πρέπει να τη χαρακτηρίζει και ο κοινωνικός της πολιτισμός.

Ο Δήμος Λαμιέων, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του, έχει προχωρήσει με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ στην μείωση των τελών καθαριότητας και ύδρευσης για τους συμπολίτες μας με αναπηρία, ενώ στα έργα που εκτελεί, δημιουργεί προσπελάσεις για ΑΜΕΑ, με παρεμβάσεις που αποσκοπούν στη διευκόλυνση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους .
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ