2013-12-02 21:36:47
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ - «Επίθεση σε όλα τα μέτωπα»...!!!
Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος

«Επίθεση σε όλα τα μέτωπα». Με τη φράση αυτή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προδιαγράφουν την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα το επόμενο διάστημα, 

αφού όπως εκτιμούν οι κινήσεις του τελευταίου διαστήματος (πρόταση μομφής, εξεταστική για τα υποβρύχια, "μάχη" του φαρμάκου), αφενός επαναπροσδιόρισαν την πολιτική ατζέντα και αφετέρου απέσεισαν από το κόμμα τη μομφή, που όντως έτεινε να γίνει "καθεστώς", ότι πλέον είχαν εμπεδώσει τη θεωρία του "ώριμου φρούτου". Το σημαντικότερο για τα στελέχη του κόμματος που παρακολουθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων είναι ότι πλέον "ο ΣΥΡΙΖΑ επανασυνδέθηκε με την κοινωνία, τα κινήματα, και τοπικές κινήσεις", ενεργοποιώντας τα πολιτικά του αντανακλαστικά, τα οποία για αρκετό διάστημα βρίσκονταν "εν υπνώσει". 

Το επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι θα είναι το πλέον δύσκολο για την κυβέρνηση, αφού έχει μπροστά της το "Γολγοθά" του προϋπολογισμού, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, το δημοσιονομικό κενό και τις σχέσεις με την τρόικα. «Ίσως να αποδειχθεί η οδός της απώλειας για την κυβέρνηση» επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου, αφού πλέον η εικόνα της κυβέρνησης κάθε μέρα που περνάει γίνεται και χειρότερη. 


Τονίζουν δε ότι η αμφισβήτηση των «καραμανλικών», ή οι συνεχείς παρεμβάσεις της Ντ. Μπακογιάννης, δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από τον πρωθυπουργό, ο οποίος καλείται πλέον να μετρά " την κλεψύδρα ανάποδα". Και αυτό αφού όπως υποστηρίζουν " είναι δύσκολο πλέον να εμφανίζεται ως αρχηγός ενός συμπαγούς κόμματος", πολύ δε περισσότερο όταν ο έτερος εταίρος δείχνει σημάδια σχεδόν διάλυσης, και ο πρωθυπουργός "ποιών την ανάγκη για φιλοτιμία πρέπει να τον στηρίζει". 

Δεν διαφεύγει της προσοχής τους ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ " δεν μπορεί πλέον να κρύψει τον πανικό του και να χειραγωγήσει το υφέρπον κλίμα αμφισβήτησης που διαπερνά την εναπομείνασα κοινωνική του βάση, αλλά και την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος", γεγονός που καθιστά τη συνεργασία των δύο κομμάτων ιδιαίτερα επισφαλή. 

Έχοντας διαπιστώσει την αδυναμία του Ευαγ. Βενιζέλου να υπερασπισθεί το κυβερνητικό έργο, αποδεικνύεται ο αδύναμος κρίκος και αυτό θα αξιοποιείται σχεδόν καθημερινά με επιθέσεις, υποχρεώνοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και συνακόλουθα τον Α. Σαμαρά να τον υπερασπίζονται, όταν αυτή η τακτική "πυροδοτεί" αντιδράσεις στη κοινωνική βάση της Ν.Δ.

Απο την άλλη πλευρά πιέζοντας τον έτερο "εταίρο" υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, δημιουργούν ασφυκτικό πλαίσο στον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έχει "στηρίγματα", όπως αποδείχθηκε στις περιπτώσεις των υπουργών Υγείας και Παιδείας για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ για το μεν πρώτο ζήτησε να "ομαλοποιήσει τις σχέσεις του με τους γιατρούς", ενω για τον δεύτερο έφτασε μέσω της νεολαίας να ζητά την παραίτησή του. 

Κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείουν διαφοροποιήσεις κυβερνητικών στελεχών σε κρίσιμες ψηφοφορίες και για αυτό προσανατολίζονται να καταθέτουν προτάσεις για ονομαστικές ψηφοφορίες, ώστε " κανείς να μην κρύβεται πίσω από την κάλπη και να παίρνει δημόσια το βάρος της άποψής του". Αν και δεν παραβλέπουν ότι πιθανόν η κυβέρνηση να ελπίζει στη "δεξαμενή" των ανεξάρτητων ή κάποιων "εκπλήξεων" εκτιμούν ότι " ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει", ακόμα και αν μετέλθει  "το κόλπο νέας κυβέρνησης απο την παρούσα Βουλή". 

Αποκτά λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σύγκλιση της κεντρικής επιτροπής κατά πάσα πιθανότητα το επόμενο σαββατοκύριακο, αλλά και εκείνης για την τοπική αυτοδιοίκηση το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, όπου και θα αποτυπωθεί η τακτική ενόψη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/300080/epithesh-se-ola-ta-metwpa-etoimazei-h-koymoyndoyroy#ixzz2mLd4zb8k
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΠΗΚΕ Ο ΣΙΜΟΝΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΠΗΚΕ Ο ΣΙΜΟΝΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ