2013-12-02 22:52:07
Φωτογραφία για ΕΕΑ προς ασφαλιστικές: Σας δίνουμε την είσπραξη, αλλά μην μας φάτε τον πελάτη
Τέσσερις προτάσεις υπέρ των διαμεσολαβητών κατέθεσε στην Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) και στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Σε αντίθεση με την Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) η οποία σε πρόσφατη επιστολή της προς την Τράπεζα της Ελλάδος εστίασε στο κρίσιμο θέμα του εισπρακτικού το ΕΕΑ διευρύνει την φαρέτρα των διεκδικήσεων για λογαριασμό των διαμεσολαβούντων και βάζεις το τραπέζι τέσσερα θέματα προς συζήτηση με την εποπτική αρχή και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

-Το πρώτο είναι η κατάρτιση πρότυπης μίας σύμβασης διαμεσολαβητή-ασφαλιστικής εταιρείας, για κάθε επίπεδο διαμεσολαβητών (ασφαλιστικών συμβούλων, πρακτόρων μεσιτών, συντονιστών). Το πρότυπο σύμβασης να καταρτισθεί με την συμβολή της Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

- Να παρέμβει η ΔΕΙΑ σε θέματα παραπλανητικής διαφήμισης από ασφαλιστικές εταιρείες.


- Ο ασφαλιστικός συνεργάτης του agency να παίρνει την προμήθεια του για όλα τα χρόνια που είναι σε ισχύ τα συμβόλαια στην περίπτωση που η εταιρεία του καταγγείλει τη σύμβαση χωρίς σπουδαίο λόγο. Σημειώνεται ότι σήμερα παίρνει τις προμήθειες για τρία μόνο χρόνια.

-Τέλος το ΕΕΑ δέχεται οι διαμεσολαβητές συνεργάτες των εταιρειών να παραδώσουν την διαδικασία είσπραξης των ασφαλίστρων στις ασφαλιστικές εταιρείες υπό μία προϋπόθεση. Η εταιρεία να μην μεταφέρει για κανένα λόγο τον πελάτη σε άλλο δίκτυο (π.χ. direct)
nextdeal.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ