2013-12-03 13:56:05
Φωτογραφία για Ν. Κορέα: Ζητά στενότερη συνεργασία με Ελλάδα στη ναυτιλία - Επίσκεψη Παπούλια
Η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Park Geun-hye ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογό της, Κάρολο Παπούλια, να εμβαθύνουν την διμερή συνεργασία των δυο χωρών... στον ναυτιλιακό και ναυπηγικό τομέα.

Ο κ. Παπούλιας έφθασε χθες Δευτέρα στην Σεούλ για μια τετραήμερη επίσκεψη. Είναι ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος που επισκέπτεται τη χώρα από τότε που Ελλάδα και Ν. Κορέα σύναψαν διπλωματικές σχέσεις, το 1961.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της προέδρου, κατά τις συνομιλίες τους, η κ Park εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την ελληνική στρατιωτική συμμετοχή στον Πόλεμο της Κορέας το 1950-1953. Η ίδια τόνισε πως η Ελλάδα έχει παίξει κρίσιμης σημασίας ρόλο στην ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας της Νοτίου Κορέας καθώς είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαίος αγοραστής πλοίων κατασκευασμένων σε εγχώρια ναυπηγεία, ενώ ζήτησε την στήριξη της Ελλάδας για την εμβάθυνση της αμοιβαία ανταποδοτικής συνεργασίας στον ναυπηγικό και ναυτιλιακό τομέα.


Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι παραγγελίες που έχει κάνει η Ελλάδα σε νοτιοκορεάτικες ναυπηγικές αντιστοιχούσαν στο 25% του συνόλου των παραγγελιών. Οι εξαγωγές πλοίων της Ν. Κορέας προς την Ελλάδα αντιστοιχούσαν σε περισσότερο από το 80% των συνολικών εξαγωγών προς τη χώρα.

Η κ. Park ζήτησε επίσης από τον κ. Παπούλια να στηρίξει την συμμετοχή των νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων σε ελληνικά έργα υποδομών, όπως οι σιδηρόδρομοι, οι λιμένες και οι αερολιμένες.

Σε ότι αφορά τις γεωπολιτικές εξελίξεις, η κ. Park δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την στάση της Νοτίου Κορέας στο θέμα της κορεατικής χερσονήσου, σημειώνοντας πως οι δυο χώρες θα απαντήσουν από κοινού σε παγκόσμια ζητήματα όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η κλιματική αλλαγή.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ