2013-12-03 17:14:07
Φωτογραφία για Αλ. Τσίπρας: Βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας οι πλειστηριασμοί
«Βόμβα» στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας χαρακτήρισε το θέμα των πλειστηριασμών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας... στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι την ώρα που «η κυβέρνηση παίζει αυτό το γνώριμο παιχνιδάκι της δήθεν διαπραγμάτευσης με τη τρόικα» μεγάλο μέρος των «κόκκινων» δανείων περνά σε χέρια κερδοσκόπων.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα στη Βουλή «τροπολογία- ασπίδα προστασίας των πολιτών από τη κερδοσκοπική επίθεση που ετοιμάζουν τα διεθνή κοράκια στη πρώτη κατοικία».

Η τροπολογία του κόμματος, όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, έχει δύο σκέλη: Το πρώτο αφορά τη προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2014. Το δεύτερο, απαγορεύει την άμεση ή έμμεση μεταβίβαση δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών, που συνήφθησαν μεταξύ ελλήνων πολιτών ή μονίμων κατοίκων Ελλάδος και νομίμως λειτουργούντων στην Ελλάδα τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προς τρίτους, καθώς και κάθε είδους απαιτήσεων που προκύπτουν εξ αυτών.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Βουλή δεν πρέπει να αφήσει απροστάτευτους τους αδύναμους πολίτες. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, οφείλει σήμερα να τους προστατεύσει από τοκογλύφους και διεθνή funds που εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν από την καταστροφή ενός λαού.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει «το κρυφτούλι με τη τρόικα» και επεσήμανε ότι το θέμα των πλειστηριασμών δεν λύνεται «ούτε με συσκέψεις ούτε με λεονταρισμούς».

Από το βήμα του ίδιου συνεδρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τέλος όλες τις υγιείς επιχειρηματικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας «σε συστράτευση στον αγώνα για τη βήμα προς βήμα ανασυγκρότηση της πατρίδας μας και για να αναχαιτίσουμε αυτό που λέμε εμείς "ανθρωπιστική κρίση"».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ