2013-12-03 17:33:06
Φωτογραφία για ΟΗΕ: Επισιτιστική βοήθεια σε 3,4 εκατ. ανθρώπους στη Συρία το Νοέμβριο
Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι παρέδωσαν τρόφιμα σε 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους στη Συρία τον Νοέμβριο, όπως ακριβώς και τον Οκτώβριο, αλλά και πάλι δεν πέτυχαν τον μηνιαίο στόχο των 4 εκατομμυρίων που είχαν θέσει, καθώς οι ένοπλες συγκρούσεις μαίνονται σε περιοχές που υφίσταται σχετική ανάγκη, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ παρέδωσε τρόφιμα εντός του Νοεμβρίου σε οκτώ κοινότητες στη Συρία, οι οποίες ήταν αποκομμένες επί μήνες, κυρίως στις επαρχιακές Χομς και Ντεράα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

«Ωστόσο, ανησυχούμε έντονα για την τύχη πολλών Σύρων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στις εμπόλεμες ζώνες ανά τη χώρα, περιλαμβανομένων των περιοχών γύρω από τη Δαμασκό και την Χασάκε, των οποίων ορισμένα τμήματα παραμένουν χωρίς επισιτιστική βοήθεια επί έξι συναπτούς μήνες», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Βάλερι Έιμος πρόκειται να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία αργότερα εντός της ημέρας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ