2013-12-04 08:28:06
Φωτογραφία για Ηλεία: Ανυπολόγιστες ζημιές στο αρχοντικό Δαλαϊνα
Ένας χώρος ξεχωριστός στο Λέπρεο, οι Μύλοι Δαλαϊνα, δίπλα στο ρέμα του Θολού, γνώρισε τη μανία της φύσης, μαζί με άλλες περιοχές που διασχίζει το ρέμα. Η εικόνα το πρωί της Δευτέρας ήταν αποκαρδιωτική. Σε μεγάλο μήκος του ρέματος ότι και αν υπήρχε είχε παρασυρθεί. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση είναι αυτή στους Μύλους Δαλαϊνα, έναν παραδοσιακό ξενώνα της περιοχής.

Εκεί πλημμύρισαν τα δωμάτια του ξενώνα, η εκκλησία, το μουσείο και το σπίτι του επιστάτη. Στο τελευταίο κινδύνεψε ο ίδιος και η οικογένειά του. Μόλις αντιλήφθηκε πως τα ορμητικά νερά πλησιάζουν μόλις που πρόλαβε να βγάλει από τα παράθυρα τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του. Η εικόνα της επόμενης ημέρας ήταν απίστευτη. Τα ορμητικά νερά του ρέματος παρέσυραν τα πάντα και μέχρι ένα δίπορτο ψυγείο μεγάλου όγκου, σήκωσε μέσα στην κουζίνα και το πέταξε σε άλλο σημείο.

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο μέσα στο σπίτι, ενώ σε όλου τους χώρους του ξενώνα, τόνοι λάσπης είχαν καλύψει τα πάντα, ακόμα και την πισίνα.

Σε άλλα σημεία στην πορεία του ρέματος είχαν παρασυρθεί αυτοκίνητα, ζώα, καλλιέργειες και αρκετές ώρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας, τα νερά κατέβαιναν ορμητικά από τα γύρω βουνά στο ρέμα.

Του Γιάννη Σπυρούνη

Πηγή: ilialive
xespao
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ