2013-12-04 08:28:11
Φωτογραφία για ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ακολούθως, και παρουσία του κ. Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το Κολέγιο των Επιτρόπων, στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε.

Ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει τις τέσσερις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας: Ανάπτυξη, συνοχή, τραπεζική ενοποίηση και πολιτικές για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης. Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα για έξοδο από την κρίση.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν πήγε χθες στη βουλή -πρώτη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού -καθώς ήταν μαζί με συνεργάτες του στο γραφείο ετοιμάζοντας την ατζέντα των όσων θα παρουσιάσει μαζί με τον κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες για την ελληνική προεδρία και όχι μόνο. Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν οι Γ. Μιχελάκης, Κ. Χατζηδάκης, Ν. Δένδιας ενώ στις Βρυξέλλες βρίσκονται ήδη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος και οι Μ. Χρυσοχοΐδης και Αθ. Τσαυτάρης.

Οι Βρυξέλλες πάντως δια του Ολιβιέ Μπαϊγί ξεκαθαρίζουν ότι οι σημερινές συναντήσεις δεν θα είναι μία «ευκαιρία για παράλληλη διαπραγμάτευση» αν και η Αθήνα όπως φάνηκε και από τα όσα είπε χθες στο Ελληνο-αμερικανικό επιμελητήριο ο κ. Σαμαράς δεν προτίθεται να κάνει πίσω στο θέμα των πλειστηριασμών.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ