2013-12-04 13:29:24
Φωτογραφία για Βαριές ποινές για Μπέγκιτς,Πρίντεζη,Μενσά-Μπονσού και Ολυμπιακό!
Η Euroleague ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (4/12) τις τιμωρίες των Μπέγκιτς, Πρίντεζη, Μένσα-Μπόνσου, αλλά και του Ολυμπιακού που θα δώσει το επόμενο εντός έδρας ματς χωρίς τον κόσμο στο πλευρό του.

Οι φήμες κυκλοφόρησαν στην διάρκεια της Τρίτης (3/12), όμως το πρωί της Τετάρτης η Euroleague εκανε γνωστές τις τιμωρίες σε όσους συμμετείχαν στο επεισόδιο που στιγμάτισε τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Γαλατασαράι.

Ο τελευταίος -χρονικά- αγώνας του Ολυμπιακού στην Euroleague του αφήνει και επίσημα πλέον σοβαρές πληγές. Οι Πειραιώτες χάνουν τον Μίρζα Μπέγκιτς για τα επόμενα τέσσερα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, τον Γιώργο Πρίντεζη για τα επόμενα τρία της Regular Season, ενώ θα υποδεχθούν την Σιένα την επόμενη εβδομάδα σε ένα ακόμη ματς που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Οι φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ώρες μετατράπηκαν σε επίσημη ανακοίνωση από τους ανθρώπους της Euroleague, οι οποίοι αποφάσισαν να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους τρεις αθλητές που συμμετείχαν στο επεισόδιο της περασμένης Πέμπτης.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει τα εξής:

"Ο δικαστής μοίρασε τις εξής ποινές στους αθλητές, οι οποίοι είχαν επιθετική συμπεριφορά εναντίον συναθλητών τους, σύμφωνα με το άρθρο 26.1, παράγραφο A του κώδικα πειθαρχίας της Euroleague Basketball, τον οποίο έχουν εγκρίνει όλοι οι σύλλογοι.

- Ο Μίρζα Μπέγκιτς του Ολυμπιακού τιμωρείται με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών, μαζί με πρόστιμο 15.000 ευρώ.

- Ο Γιώργος Πρίντεζης του Ολυμπιακού τιμωρείται με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών, μαζί με πρόστιμο 10.001 ευρώ.

- Ο Ποπς Μένσα-Μπόνσου της Γαλατασαράι τιμωρείται με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών, μαζί με πρόστιμο 10.001 ευρώ.

Ως εκ τούτου, οι τρεις αθλητές θα χάσουν το υπόλοιπο της Regular Season, ενώ ο Μίρζα Μπέγκιτς θα απουσιάσει από τον πρώτο αγώνα του Top-16, φάση στην οποία έχει ήδη προκριθεί ο Ολυμπιακός.

Επιπροσθέτως, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με τέσσερα ξεχωριστά πρόστιμα και θα δώσει το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς τους οπαδούς του, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της Euroleague Basketball:

- 10.001 ευρώ για την επιθετική στάση του κοινού του εναντίον αθλητή, σύμφωνα με το άρθρο 28.1, παράγραφο (e).

- 6.000 ευρώ για πυροτεχνήματα εντός σταδίο, σύμφωνα με το άρθρο 28.2, παράγραφο (e).

- 8.000 ευρώ για την χρήση λέιζερ, σύμφωνα με το άρθρο 28.1, παράγραφο (f)

- 15.000 και ποινή κεκλεισμένων των θυρών στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, για τις πράξεις του κοινού, όπως την ρίψη αντικειμένων στο παρκέ, σύμφωνα με το άρθρο 28.2, παράγραφο 1 (g), σε συνδυασμό με το άρθρο 28.1, παράγραφο (j) του κώδικα.

Για όλες τις παραπάνω ποινές, μπορεί να ασκηθεί έφεση".

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ