2013-12-05 13:39:13
Φωτογραφία για ΔΕΗ: Διακανονισμοί και εκπτώσεις εν όψει γιορτών
Το κοινωνικό πρόσωπο της στους καταναλωτές δείχνει η ΔΕΗ εν όψει γιορτών! Σε μια επίδειξη ανθρωπιάς η επιχείρηση δίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά τα φώτα της στους πελάτες της με διακανονισμούς, εκπτώσεις και ευκολίες πληρωμής σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Ήδη μέχρι στιγμής, έχουν γίνει πάνω από 1.000.000 διακανονισμοί από την ΔΕΗ για απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος ενώ στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) με τις μειωμένες τιμές ηλεκτρισμού έχουν ενταχθεί πάνω από 460.000 καταναλωτές, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η ίδια η επιχείρηση στην δημοσιότητα.

“Σχεδόν 2 εκατ. Έλληνες πολίτες έχουν ηλεκτρικό ρεύμα με έκπτωση ως και 42% σε σχέση με τα υπόλοιπα νοικοκυριά υψηλότερου εισοδήματος” αναφέρει η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι για τους ευάλωτους πολίτες ασκεί ειδική πολιτική που προβλέπει:

-Kαμία διακοπή ηλεκτροδότησης σε ευάλωτους καταναλωτές και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών στις περιόδους ακραίων κλιματικών συνθηκών (βαρυχειμωνιά, καύσωνας κλπ) ή κατά τη διάρκεια των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα
. Επίσης δεν πραγματοποιούνται διακοπές ρεύματος σε πελάτες με μηχανική υποστήριξη ενώ δεν εκδίδονται εντολές διακοπών ρεύματος λόγω χρέους σε πελάτες ενταγμένους στο ΚΟΤ και γενικότερα σε ευάλωτους πελάτες, όπως καθορίζονται από την πολιτεία καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους 7 μήνες που προβλέπει ο νέος Κώδικας Προμήθειας. Γι αυτό το λόγο οι καταναλωτές που θέλουν να ενταχθούν στο μέτρο πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο μητρώο των ευάλωτων καταναλωτών στο τηλ. 210 9298000.

-Έκπτωση ως και 42% για τους Ευάλωτους Καταναλωτές μέσω του ΚΟΤ.

-Προγράμματα διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για τους πελάτες που ανήκουν στην κατηγορία των “ευάλωτων καταναλωτών” κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού, προσφέροντας τη δυνατότητα ρύθμισης σε πολύμηνες, άτοκες δόσεις.

Για ιδιαίτερες περιπτώσεις έχουν συγκροτηθεί ειδικές επιτροπές στα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ.

Σκοτεινό σημείο για την ΔΕΗ παραμένουν ωστόσο οι απλήρωτοι λογαριασμοί των καταναλωτών που φτάνουν τα 1,3 δισ. ευρώ, γεγονός που οδηγεί την επιχείρηση να καθυστερεί την εξόφληση άλλων φορέων της αγοράς ηλεκτρισμού, συντηρώντας το “ντόμινο χρεών “ στην αγορά.

Για διακανονισμούς καλέστε στο 2109298000

Πηγή: star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ