2013-12-05 13:32:14
Φωτογραφία για Χωρίς αποτέλεσμα οι «βόλτες» των εφοριακών στα νυχτερινά κέντρα - Μόλις στο 15% η παραβατικότητα
Τρέχουν στο υπουργείο Οικονομικών για να προλάβουν να υπογράψουν, πριν από τις γιορτές, την Απόφαση με την οποία θα μεταφερθούν κονδύλια στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για ελέγχους τις νυχτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Απόφαση θα πάρει ΦΕΚ μέσα στα επόμενα 24ωρα και ήδη έχει εκπονηθεί ο σχεδιασμός του επόμενου μήνα.

Επί του παρόντος, ο Χάρης Θεοχάρης με κινήσεις... κασκαντέρ, κατάφερε να εξασφαλίσει κάποια συνεργεία ελέγχων από τις εφορίες, δίνοντας όχι υπερωρίες αλλά... ρεπό και έτσι είχαμε τις πρώτες εξορμήσεις, που απέδωσαν τα πρώτα πρόστιμα. Αξιοσημείωτο είναι, ωστόσο, ότι κατά τους ελέγχους αυτούς η παραβατικότητα δεν ξεπέρασε το 15%, όταν οι αντίστοιχοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αναδείκνυαν παραβατικότητα 40 με 50%, κάτι που σημαίνει είτε ότι μετά από τις πρώτες «καμπάνες» υπήρξε συμμόρφωση των επιχειρηματιών- όπως υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών αναφέροντας το παράδειγμα του Ψυρρή- είτε ότι οι έλεγχοι ήταν χαμηλής έντασης.


Συγκεκριμένα, κατά την εβδομάδα 25/11/2013 - 1/12/2013 πραγματοποιήθηκαν 1.166 προληπτικοί έλεγχοι από τους οποίους οι 620 αφορούν επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση.

Σε 999 από τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις δεν εντοπίστηκε καμία παράβαση. Στις υπόλοιπες επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν συνολικά 431 παραβάσεις. Η παραβατικότητα εντοπίζεται κυρίως στη μη έκδοση στοιχείων. Το σύνολο της αξίας των προστίμων του ελέγχου εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 216.552 ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη παραβατικότητα εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα με 209 και 68 παραβάσεις αντίστοιχα.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ