2013-12-05 13:44:06
Φωτογραφία για Ερώτηση του Τ. Κουίκ για τη ματαίωση της δωρεάν διανομής ρυζιού στους άπορους της χώρας
Εξηγήσεις για τη ματαίωση της δωρεάν διανομής ρυζιού στους δικαιούχους του έτους 2013, με ευθύνη του ίδιου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης,ζητά με Ερώτησή του προς τον ΥΠΑΑΤ Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο... Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Απόστολο Τσιώλη:

«Η εταιρεία ΣΠΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ. τους ενημέρωσε ότι ματαιώθηκε η διανομή ρυζιού στους δικαιούχους κατά το έτος 2013.

Αποτέλεσμα της εν λόγω ενέργειας του Υπουργείου, είναι τόσο να μην διατεθεί το συγκεκριμένο προϊόν στους δικαιούχους που στην καθομιλουμένη «γεμίζει το στομάχι» αλλά και να μην έχουν όφελος οι Έλληνες καλλιεργητές ρυζιού, πράγμα που προφανώς τον Αθανάσιο Τσαυτάρη και την κυβέρνησή του δεν αγγίζει γιατί η διατροφή του είναι gourmet».


Όπως αποκαλύπτει, η ίδια η Εταιρεία ΣΠΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ, με αναικοίνωση που εξέδωσε:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανέθεσε στην εταιρεία, μετά από διαγωνισμό την εκτέλεση του έργου Δωρεάν διανομής ρυζιού parboiled, στους απόρους της χώρας έτους 2013, την προμήθεια, μεταφορά και διανομή ποσότητας 5.672.000 κιλών στους δικαιούχους του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρεία έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην παράδοση του ρυζιού στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προτίθεται τώρα να ματαιώσει την εκτέλεση του έργου με συνέπεια να μην διανεμηθεί η ποσότητα ρυζιού στους δικαιούχους».

«Για ποιο λόγο προβήκατε στη ματαίωση της διανομής ρυζιού, στις πολύπαθες άπορες οικογένειες;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να μην στερηθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ άπορη οικογένεια, το ρύζι που δικαιούται αλλά και για να μην ριχθούν στα Τάρταρα οι Έλληνες καλλιεργητές ρυζιού.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΣΑΥΤΑΡΗ

ΘΕΜΑ: ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΡΥΖΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ

Κύριε Υπουργέ,

Σας προωθώ, άνευ περαιτέρω σχολίων, ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, ο οποίος διαμαρτύρεται εντόνως για τη ματαίωση της δωρεάν διανομής ρυζιού Parboiled, στους δικαιούχους του έτους 2013.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Απόστολο Τσιώλη:

«Η εταιρεία ΣΠΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ. μας ενημέρωσε ότι ματαιώσατε, για το οποίο και οι κατά τόπους υπηρεσίες σας μας το διαβεβαίωσαν, τη διανομή ρυζιού στους δικαιούχους κατά το έτος 2013.

Αποτέλεσμα της εν λόγω ενέργειάς σας είναι τόσο να μην διατεθεί το συγκεκριμένο προϊόν στους δικαιούχους που στην καθομιλουμένη «γεμίζει το στομάχι» αλλά και να μην έχουν όφελος οι Έλληνες καλλιεργητές ρυζιού πράγμα που προφανώς εσάς και την κυβέρνηση δεν αγγίζει γιατί η διατροφή σας είναι gourmet.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας απαιτεί εγγράφως την άμεση απάντησή σας στα ερωτήματα για ποιο λόγο προβήκατε στη ματαίωση της παραπάνω διανομής δίνοντας επιπλέον χτύπημα στις πολύπαθες ακριτικές οικογένειες και να μας διευκρινίσετε αν αυτές οι οικογένειες των νησιών μας αποτελούν βάρος σε εσάς και στην κυβέρνησή σας και επιθυμείτε τον αφανισμό τους παίρνοντας σε καθημερινή βάση μέτρα εναντίον τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Απόστολος Τσιώλης

Ο Γραμματέας

Γιάννης Βούρος»

Όπως αποκαλύπτει, η ίδια η Εταιρεία ΣΠΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ, με αναικοίνωση που εξέδωσε:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανέθεσε στην εταιρεία μας, μετά από διαγωνισμό την εκτέλεση του έργου Δωρεάν διανομής ρυζιού parboiled, στους απόρους της χώρας έτους 2013, την προμήθεια, μεταφορά και διανομή ποσότητας 5.672.000 κιλών στους δικαιούχους του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρεία μας έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην παράδοση του ρυζιού στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προτίθεται εκ των υστέρων να ματαιώσει την εκτέλεση του έργου με συνέπεια να μην διανεμηθεί η ποσότητα ρυζιού στους δικαιούχους.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι οι δικαιούχοι δεν παρέλαβαν μέχρι σήμερα το ρύζι, γεγονός για το οποίο δεν ευθύνεται η εταιρεία μας και δηλώνουμε ότι αν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης επιλέξει την ορθή λύση της υλοποίησης και όχι της ματαίωσης του προγράμματος, είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε αυτό προς όφελος των δικαιούχων πολιτών και των Ελλήνων καλλιεργητών ρυζιού».

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Για ποιο λόγο προβήκατε στη ματαίωση της διανομής ρυζιού parboiled, στις πολύπαθες ακριτικές οικογένειες, δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στους φύλακες των σύγχρονων Θερμοπυλών; Αποτελούν βάρος σε εσάς και στην κυβέρνησή σας και επιθυμείτε τον αφανισμό τους, λαμβάνοντας σε καθημερινή βάση μέτρα εναντίον τους;

2.Ποια μέλη συναπαρτίζουν την επιτροπή που ενέκρινε την ανάθεση του προαναφερόμενου έργου στη ΣΠΑΝΟΣ Α.Β.Ε.ΕΤ; Ποιοι αποφάσισαν τη ματαίωση της διανομής του ρυζιού, δεδομένου ότι η ίδια η εταιρεία δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου, οποτεδήποτε της ζητηθεί; Αιτούμαι στοιχεία του βιογραφικού τους.

3.Τι θα απογίνουν τα 5.672.000 κιλά που προορίζονταν για τους άπορους συμπολίτες μας; Κατανοείτε ότι με τις αποφάσεις σας, ρίχνετε στα Τάρταρα τους καλλιεργητές ρυζιού;

4.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεσετε να προβείτε προκειμένου να μην στερηθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ άπορη οικογένεια, το ρύζι που δικαιούται;

5.Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα, συνειδητοποιείτε ότι καταστρατηγείτε το άρθρο 21 του Συντάγματος που σαφώς ορίζει ότι «η οικογένεια, ως θεμέλιο συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους;»

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ