2013-12-06 12:02:50
Φωτογραφία για Κοτοπουλάκια γεμιστά
«Αυτή η εορταστική –και σχετικά οικονομική- συνταγή θα σας μείνει αξέχαστη αν και είναι λίγο μπελαλίδικη»

 

ΥΛΙΚΑ

- 2-3 κοτοπουλάκια (ή μεγάλα ορτύκια)

- ½ κιλό μανιτάρια

- 100 γρ. ψιλοκομ. ζαμπόν

- 100 γρ. ψιλοκομ. κορν μπιφ

- 2 φέτες του τοστ

- 1 αβγό

- Κλωνάρια θυμάρι

- 2 σκελίδες ψιλοκομ. σκόρδο

- 1 κουτ. σούπας τριμ. παρμεζάνα

- 200 ml λευκό ξηρό κρασί

- ½ κουτ. σούπας ψιλοκομ. μαϊντανός

- 200 ml κρέμα γάλακτος

- 1 κύβο ζωμού λαχανικών

- Βούτυρο, ελαιόλαδο, γάλα

- Αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε τα μανιτάρια -αφού τα έχουμε κόψει σε φετούλες- με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουτάλι βούτυρο. Έπειτα από 4-5 λεπτά τα «σβήνουμε» με το μισό λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κύβο ζωμού λαχανικών, τον οποίο έχουμε αραιώσει σε 400 ml νερό και μαγειρεύουμε ώσπου να φύγουν τα πολλά υγρά. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε τη κατσαρόλα.


 

2. Για τη γέμιση, σε μίξερ «χτυπάμε» τα ψιλοκομμένα ζαμπόν και κορν μπιφ και έπειτα, αφού τα αποσύρουμε, προσθέτουμε στο μπολ το αβγό, το τυρί, την άλλη σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, το θυμάρι (ψιλοκομμένο) και τη ψίχα από το ψωμί, την οποία έχουμε μουσκέψει από πριν. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε έπειτα λίγα από τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και αναμειγνύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

3. Έχουμε πλύνει, καθαρίσει και πασπαλίσει με αλατοπίπερο τα κοτοπουλάκια (ή τα ορτύκια), τα γεμίζουμε με τη γέμιση, κλείνουμε με οδοντογλυφίδα τα ανοίγματα,  σταυρώνουμε και δένουμε με σχοινάκι τα πόδια, τα περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδου και τα ψήνουμε, σε στενό ταψί (και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Στα 60 λεπτά που χρειάζεται για να ψηθούν τα περιχύνουμε κάποιες στιγμές με το κρασί που έχει περισσέψει.

 

4. Στη κατσαρόλα με τα μανιτάρια ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε έως ότου πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα μανιτάρια με τα κοτοπουλάκια κομμένα στη μέση.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!

Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€! Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα 61 και γίνε ο Σεφ της κουζίνας μας!

Χρόνος εκτέλεσης: 90 λεπτά

Μερίδες: 4

ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ" (1€)
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ