2013-12-07 09:04:07
Φωτογραφία για Και ο Μαυραγάνης διέψευσε την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά
Σε διάψευση των πληροφοριών, ότι το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην κατάργηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά προέβη στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

"Δεν υπάρχει καμία πρόθεση αλλαγής καθεστώτος - και σας παραπέμπω στα δελτία τύπου που έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών" ανέφερε ο κος Μαυραγάνης, καταθέτοντάς τα στα πρακτικά.

Προηγουμένως, ο βουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κόνσολας, είχε εκφράσει την "οδύνη" του για τη συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα στην εφημερίδα "Liberation", όπου, σύμφωνα με τον βουλευτή, ο υπουργός Οικονομικών παρουσιαζόταν έτοιμος να προβεί στη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, έχοντας μάλιστα προϋπολογίσει δημοσιονομικό όφελος 291 εκ. ευρώ.

"Η είδηση έχει δημιουργήσει κλίμα αναστάτωσης, ανησυχίας και οργής" είχε αναφέρει ο βουλευτής, τονίζοντας πως οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, ισοσκελίζουν κατ' ουσίαν το κόστος μεταφοράς προϊόντων και υπηρεσιών, που άλλως θα μετακυλιόταν στον τελικό καταναλωτή
. "Αν άνοιξε το θέμα, θα πρέπει να κλείσει εδώ, με εμφατικό τρόπο. Αν η πρόθεση είναι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η διάλυση της τοπικής οικονομίας, η οικονομική, κοινωνική και εθνική συρρίκνωση των νησιών, η απάντησή μου θα είναι ξεκάθαρη: Δεν θα συμπράξω, ούτε τώρα, ούτε και στο μέλλον" είχε αναφέρει ο κος Κόνσολας.

Τη συμφωνία του με τον βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, είχε εκφράσει στη συνέχεια και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, ενώ προηγούμενα, η βουλευτής Κεφαλληνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, είχε επισημάνει πως "δεν αποτυπώνεται πουθενά στον Προϋπολογισμό η συνταγματική έννοια της νησιωτικότητας". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ