2013-12-07 11:03:11
Φωτογραφία για Πύργος: Στον Εισαγγελέα έμποροι και πολίτες για το θέμα των σκουπιδιών
Στον Εισαγγελέα Πύργου, για την παρέμβασή του στο ζήτημα των σκουπιδιών, έφτασαν χθες το πρωί, έμποροι και πολίτες του Πύργου, μεταφέροντάς του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την μη αποκομιδή τους, από το κέντρο της πόλης του Πύργου.

Νωρίτερα χθες το πρωί, έμποροι και πολίτες, θέλωντας να διαμαρτυρηθούν, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ιατρίδη στον Πύργο, ζητώντας από τη δημοτική αρχή, να δώσει λύση στο σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, υπάρχουν σκουπίδια παντού μέσα στην πόλη και κινδυνεύει η δημόσια υγεία πλέον. Ο Εισαγγελέας, έδρασε άμεσα, προχώρησε τη νομική διαδικασία και μας κάλεσε να καταθέσουμε, όπου περιγράψαμε όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. Εμείς διαμηνύουμε προς όλους τους υπεύθυνους, ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο τα σκουπίδια στην πόλη και δεν θα αφήσουμε να γίνουν Χριστούγεννα με αυτήν εδώ την κατάσταση», είπε μεταξύ των άλλων ο έμπορος, Γιώργος Δούνιας
. Από την πλευρά του ο κάτοικος του Πύργου, Βασίλης Τσάμης, τόνισε ότι: «Καταγγείλαμε την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους του Πύργου αλλά και στα χωριά του δήμου με τα βουνά σκουπιδιών που υπάρχουν. Ζητήσαμε την άμεση επίλυση του προβλήματος επειδή η όλη κατάσταση διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Πιστεύω πως ο καθένας μας, οι πολίτες στο σύνολό τους πρέπει στην παρούσα φάση να αντιδράσουν άμεσα γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κάνει Χριστούγεννα η πόλη με τους τόνους των σκουπιδιών να βρίσκονται στο δρόμο».

Έτοιμοι να ζητήσουν τα διαφυγόντα κέρδη

Ο έμπορος, Γιώργος Σταθόπουλος, διαμαρτυρόμενος στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» για τα σκουπίδια που εδώ και μέρες βρίσκονται ακριβώς έξω από την πόρτα του καταστήματός του, που διατηρεί πίσω από το δημαρχείο του Πύργου, ανέφερε πως η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί, λόγω των σκουπιδιών, είναι μεγάλη, καθώς οι πελάτες δεν επιλέγουν το κατάστημά του για τα ψώνια τους λόγω της έντονης δυσωσμίας.

«Η κατάσταση πλέον είναι ανυπόφορη, έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα, οι πελάτες πλέον δεν περνούν από το δρόμο καθόλου, ούτε μπαίνουν στο κατάστημα. Ακόμα και οι υπάλληλοι του καταστήματος δεν μπορούν να εργαστούν υπάρχει έντονη δυσωσμία, αρκετές μύγες και μεγάλο πρόβλημα με τα τρωκτικά που γυρίζουν σε όλη την περιοχή. Μιλάμε για μεγάλη οικονομική ζημιά καθώς δεν έρχεται κανείς να ψωνίσει. Εμείς θα κινηθούμε μαζικά με το σύλλογο των εμπόρων για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να ζητήσουμε τα διαφυγόντα κέρδη από τον κάθε ένα υπεύθυνο», είπε ο κ. Σταθόπουλος.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θηλασμός για υψηλό IQ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θηλασμός για υψηλό IQ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ