2013-12-07 11:53:05
Φωτογραφία για Οι 5 εντολές Προβόπουλου στους τραπεζίτες για τα κόκκινα δάνεια
Ο διοικητής της ΤτΕ ζητά να αποφευχθεί η δημιουργία νέας γενιάς προβληματικών δανείων

Οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης του καυτού θέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων έδωσε... η Τράπεζα της Ελλάδος στο ραντεβού με τους επικεφαλής των τεσσάρων μεγαλύτερων ομίλων.

Στη συνάντηση μετείχαν οι κ. Μιχάλης Σάλλας, Σταύρος Λεκάκος (Πειραιώς), Γ. Ζανιάς, Αλ. Τουρκολιάς (Εθνική), Δημήτρης Μαντζούνης (Alpha Bank), Γ. Δαυίδ και Χρ. Μεγάλου (Eurobank).

Ο διοικητής της ΤτΕ όσον αφορά τα «κόκκινα δάνεια» συνέστησε στις τράπεζες:

• Να έχουν κεντροποιημένη διαχείριση των προβληματικών δανείων.

• Να προχωρήσουν σε αναβάθμιση και εξειδίκευση των υφιστάμενων μονάδων τόσο σε προσωπικό, όσο και στην απευθείας αναφορά προς τη διοίκηση.

• Τις κάλεσε να βελτιώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία προκειμένου να ρυθμίσουν προβληματικά δάνεια που ανήκουν σε κοινούς πιστούχους.


• Να βρουν τρόπους αποδοτικής διαχείρισης των προβληματικών δανείων.

• Να αποφευχθεί η δημιουργία νέων «κόκκινων» δανείων. Ζητήθηκε να δοθεί έμφαση στον έγκαιρο εντοπισμό δανείων με αυξημένη πιθανότητα να βγουν σε καθυστέρηση και να υπάρξει δυναμική αξιολόγηση της πιστοληπτικής κατάστασης των δανειοληπτών σε βάθος χρόνου.

Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθεί από τις τράπεζες συμπληρωματική υποβολή των σχεδίων για την αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων και ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Ταυτόχρονα θα ζητηθεί ανάλυση των εργαλείων που θα αναπτυχθούν για την παρακολούθηση των πιστούχων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ