2013-12-07 21:29:50
Φωτογραφία για Καμίνης και Μπουτάρης θέλουν να σώσουν τα δημοτικά τους ραδιόφωνα...!!!
Πλήρως ευθυγραμμισμένοι στο θέμα της διατήρησης των δημοτικών ραδιοσταθμών, οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γ.Καμίνης και Γ.Μπουτάρης, αντίστοιχα, 

για τη διάσωση του ραδιοσταθμού Αθήνα 9,84 και της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100.

«Ο Αθήνα 9,84 δεν είναι μια κλασική δημοτική επιχείρηση και επίσης δεν παρουσιάζει ζημιές» δήλωσε ο Γ. Καμίνης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ότι «οι δημοτικές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν ζημιές για τρεις συνεχείς χρήσεις πρέπει να κλείνουν».

Όταν ζητήθηκε από το δήμαρχο Αθηναίων να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, απάντησε ότι η σχετική πρόβλεψη υπάρχει πράγματι στο νόμο, αλλά το θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. «Βλέπετε πως ό,τι κι αν συμβαίνει, υπάρχει εργασιακή αναταραχή. Ελπίζω να μην κλείσουμε τη θητεία μας έτσι» πρόσθεσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Αθήνα 9,84 δεν ανανεώθηκαν την Παρασκευή οι συμβάσεις πέντε εργαζομένων και υπάρχουν φόβοι ότι ο σταθμός μπορεί να περιλαμβάνεται στις δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες μπορεί να μπει λουκέτο στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος κινητικότητας στο Δημόσιο.


Τελείως απαράδεκτη χαρακτήρισε οποιαδήποτε σκέψη για κλείσιμο της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100 και ο Γ. Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή τα σενάρια που είδαν το «φως» της δημοσιότητας για κλείσιμο δημοτικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Γ. Μπουτάρης πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο να εκδοθεί ψήφισμα για τη στήριξη της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) και προανήγγειλε ακόμα και «δικαστική οδό» για το θέμα.

«Είναι απαράδεκτο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος από το κλείσιμο της ΔΕΠΘΕ. Όταν αναλάβαμε το 2010, το κόστος ήταν 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα είναι 3,5. Η ΤV 100 έχει σταματήσει να είναι το λιβανιστήρι του δημάρχου όπως ήταν δυστυχώς πριν. Είχα προτείνει, να γίνει διαδημοτική, το οποίο είχα προτείνει και στον Μόσιαλο, δέχτηκε αλλά άλλαξε η κυβέρνηση. Θα κινηθούμε με όλα τα μέσα για να την προστατέψουμε. Βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση με τον Δήμο της Αθήνας, ενώ θα το φέρουμε το θέμα και στη ΚΕΔΕ» τόνισε ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ