2013-12-08 17:49:07
Φωτογραφία για Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έσωσαν βρέφος από πνιγμό
Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έσωσαν στην Πάτρα βρέφος 17 μηνών από την ασφυξία. Πιο συγκεκριμένα το παιδί είχε φάει ένα μεγάλο κομμάτι πατάτας το οποίο είχε κολλήσει στον οισοφάγο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Οι γονείς του παιδιού πανικόβλητοι προσπάθησαν να μεταφέρουν το παιδί τους στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό τους. Στο δρόμο αντελήφθησαν το αυτοκίνητο δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι Ανδρέας Κάππος και Κωνσταντίνος Πατέντας οι οποίοι σταμάτησαν το αυτοκίνητο και διαπιστώνοντας την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόταν το βρέφος πήραν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν και κατάφεραν να αποκολληθεί από τον οισοφάγο το κομμάτι της πατάτας που έφραζε την αναπνευστική οδό.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι δυο αστυνομικοί είχαν πάρει με δική τους πρωτοβουλία μαθήματα πρώτων βοηθειών και διάσωσης, και για το λόγο αυτό μπόρεσαν να κάνουν αμέσως ειδική λαβή στο παιδί βοηθώντας να αποκολληθεί το κομμάτι της πατάτας που του έφραζε την αναπνευστική οδό!

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό κι έτσι συνόδευσαν το αυτοκίνητο με το βρέφος έως το νοσοκομείο ανοίγοντας δρόμο με τις σειρήνες τους το δρόμο. Όταν πια έφτασαν, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το παιδάκι είχε σωθεί χάρις την έγκαιρη επέμβαση των δυο αστυνομικών, για τους οποίους εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

attikipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ