2013-12-09 15:59:07
Φωτογραφία για Ανακοίνωση των εργαζομένων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής τράπεζας
Δυστυχώς άσχημες μνήμες μας επανέφερε η χθεσινή απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με την εκκαθάριση άλλων τριών συνεταιριστικών τραπεζών (Δωδεκανήσου, Ευβοίας και Δυτ. Μακεδονίας).

Παρόλες τις προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών και την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι συνάδελφοι σε αυτές, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε την απόφαση αυτή. Ενστάσεις υπάρχουν και μάλιστα είναι πολλές αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχουν αρμόδιοι φορείς προκειμένου να ασχοληθούν μαζί της.

Αυτό που αφορά τους εργαζομένους άμεσα είναι το γεγονός ότι, όπως και στην δική μας περίπτωση, δεν υπήρξε πρόνοια για την απορρόφηση τους από το ανάδοχο ίδρυμα (στην προκειμένη περίπτωση την ALPHA BANK). Η αόριστη αναφορά στην ανακοίνωση της σχετικά με την ενδεχόμενη πρόσληψη κάποιων εξ αυτών κατόπιν επιλογής προφανώς δεν πρέπει να καλύπτει και να εφησυχάζει κανέναν. Αυτούς τους 21 μήνες οι εργαζόμενοι της Αχαϊκής Τράπεζας έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις και προσδοκίες χωρίς αποτέλεσμα.


Ένα ακόμα θλιβερό γεγονός είναι η παντελής έλλειψη πολιτικής βούλησης για αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων που θα βρεθούν αύριο κυριολεκτικά στο δρόμο. Και είναι απορίας άξιον αν οι πολιτικοί μας ενδιαφέρονται ουσιαστικά για τον λαό τους ή είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι πια δεν κυβερνούν οι ίδιοι. Βέβαια, για τους εργαζομένους όλων των υπολοίπων εμπορικών τραπεζών οι οποίες τέθηκαν σε εκκαθάριση βρέθηκε ορθά η λύση(άμεση απορρόφηση από το ανάδοχο πιστωτικό ίδρυμα). Οπότε συμπεραίνουμε ότι μάλλον μόνο εμείς, οι εργαζόμενοι σε συνεταιριστικές τράπεζες, περισσεύουμε και χωρίς εμάς το τραπεζικό σύστημα θα καταφέρει να επιβιώσει. Ούτε που περνάει από το μυαλό μας ότι μας θεωρούν ανάξιους Έλληνες πολίτες τους οποίους οφείλουνε να θέσουνε στο περιθώριο.

Δυστυχώς, για τις τοπικές κοινωνίες που χάνουν τα κεφάλαια τους και τους εργαζομένους που χάνουν την δουλειά τους, ξημέρωσε μία πολλή άσχημη ημέρα. Καλούμε όλους τους υπεύθυνους φορείς (πολιτικούς, Τράπεζα Ελλάδος, ΟΤΟΕ) να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να φερθούν ισότιμα και σε εμάς τους εργαζομένους των συνεταιριστικών τραπεζών και να σκεφτούν ότι δεν είμαστε αριθμοί αλλά νέοι άνθρωποι με οικογένειες. Δεν ζητούμε ελεημοσύνη. Μόνο Δουλειά για όλους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ