2013-12-10 10:16:19
Φωτογραφία για ΠΑΣΟΚ - Ευελπιστεί να σωθεί εκλογικά μέσα από την κίνηση των 58...!!!
Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς, χωρίς μιζέριες, ηγεμονισμούς και χωρίς κανέναν αποκλεισμό, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος σε εκδήλωση της «Κίνησης των 58» «Η Κεντροαριστερά, η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, έχει μία δυναμική, που κανείς δεν μπορεί να την ανακόψει, γιατί καλύπτει έναν τεράστιο χώρο, από τη συντηρητική παράταξη μέχρι την κομμουνιστική αριστερά, γιατί αυτός ο τεράστιος χώρος έχει μία μεγάλη παράδοση, γιατί εκφράζει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να διαμορφωθεί η στρατηγική για την επόμενη ημέρα» σημείωσε.

«Θέλουμε να συσπειρωθούν όλοι, κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα, όλοι όσοι πιστεύουμε σε αυτές τις αρχές, που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκφράζουν οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες και Σοσιαλιστές, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για εξαιρετική, διπλή, ευκαιρία των δημοτικών και των ευρωπαϊκών εκλογών.


Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε πως μπορούμε να στηρίξουμε τα πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών, τα πιο προοδευτικά και δημιουργικά, ενώ για τις ευρωεκλογές, ανέφερε πως όλοι μπορούμε να συστρατευτούμε στο μεγάλο ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως στηρίζει την «Κίνηση των 58», όλες τις πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή «και τους καλούμε όλους, με γενναιοδωρία, χωρίς αντιστάσεις σε σχέση με το παρελθόν, να συγκροτήσουμε αυτό το μεγάλο ρεύμα που υπάρχει, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα όλων των εκλογών».

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Οκτωβρίου 58 άνθρωποι της επιστήμης και των τεχνών με κείμενό τους απηύθυναν προσκλητήριο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και ζητούσαν Ιδρυτική Συνέλευση για μια δημοκρατική προοδευτική παράταξη.

Οι 58, μεταξύ άλλων, πρότειναν τη δημιουργία «ενός κοινού πολιτικού φορέα που θα συστεγάσει όλους, χωρίς να απαιτήσει τη διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων και συλλογικοτήτων».

Το κείμενο υπέγραφαν, μεταξύ άλλων, οι καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος, Γιάννης Βούλγαρης, Γιάννης Καλογήρου, Γιώργος Παγουλάτος, Ανδρέας Πανταζόπουλος, Παναγής Παναγιωτόπουλος, Αχιλλέας Γραβάνης, Αγγέλα Καστρινάκη, Χρήστος Ροζάκης, Νίκος Μουζέλης και Νίκος Χριστοδουλάκης, ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος και ο Νίκος Μπίστης. Επίσης, ο κινηματογραφιστής Σωτήρης Γκορίτσας, ο οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης, ο μουσικός Νίκος Πορτοκάλογλου, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, οι συγγραφείς Θανάσης Χειμώνας και Πέτρος Μάρκαρης, ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, η οικονομική αναλύτρια Ελίζα Παπαδάκη, ο δημοσιογράφος Κώστας Ρεσβάνης και ο διεθνολόγος Δημήτρης Σκάλκος.

Πηγή : naftemporiki.gr  
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ