2013-12-10 13:38:15
Φωτογραφία για Πάτρα: Πάνω από 32.000 οι αιτήσεις για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Στην κατάμεστη Αμφιθεατρική Αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, η τελετή ορκωμοσίας των φοιτητών που παρακολούθησαν τα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Οι φοιτητές ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) του ΕΑΠ, Καθηγητή Χάρη Κοκκώση, των Κοσμητόρων των Σχολών, του Γενικού Γραμματέα του Πανεπιστημίου κ. Χαράλαμπου Ροδόπουλου, καθώς και πλήθους συγγενών και φίλων.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΑΠ, καθηγητής Χάρης Κοκκώσης, στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε στους φοιτητές ο νέος κύκλος που ξεκινάει στη ζωή τους να είναι γόνιμος, αποδοτικός, δημιουργικός, στην υπηρεσία του ανθρώπου και του γενικού καλού. Όπως τόνισε, το ΕΑΠ ήδη από το 2002, μέσω της επιτυχούς λειτουργίας της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, συμβάλει πολύπλευρα στην εξέλιξη της Ελληνικής κοινωνίας.


«Απόδειξη της αδιαμφισβήτητης αποδοχής και επιτυχίας του θεσμού στην κοινωνία είναι ο αυξημένος αριθμός αιτήσεων για τα έξι Προπτυχιακά και τα 25 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρουμε» τόνισε ο κ. Κοκκώσης και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για την περίοδο 2014-2015 ήδη έχει ξεπεράσει τις 32.500 (έναντι 25.000 αιτήσεων την περσινή περίοδο). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων λήγει τα μεσάνυχτα της 10ης Δεκεμβρίου 2013.

Ο κ. Κοκκώσης επεσήμανε ότι η Δ.Ε. του ΕΑΠ επιδιώκει σταθερά και απαρέγκλιτα τη βελτίωση του επιπέδου Σπουδών στους Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς φοιτητές, και την διαρκή υποστήριξή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Μειώσαμε δύο φορές τα τελευταία χρόνια την οικονομική συμβολή των φοιτητών, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της Ελληνικής κοινωνίας, και πετύχαμε την περαιτέρω ανάπτυξη του ΕΑΠ, λαμβάνοντας την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για επιπλέον 2.500 νέους εισακτέους την περίοδο 2014-2015» τόνισε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΑΠ.

Εξάλλου, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 ο Πρόεδρος της Δ.Ε του ΕΑΠ, καθηγητής Χάρης Κοκκώσης, απένειμε τους Μεταπτυχιακούς Τίτλους Σπουδών στους νέους κάτοχους Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, τους ευχήθηκε κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία, και τους ευχαρίστησε για την κοπιαστική προσπάθεια που κατέβαλαν στην κοινή διαδρομή της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επίσης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. μίλησε για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του ΕΑΠ να επενδύσει στην παιδεία, τη γνώση και την καινοτομία.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ