2013-12-10 17:06:41
Φωτογραφία για ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 58
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η στήριξη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην «Ελληνική Ελιά», όπως ονομάστηκε η Κίνηση των 58 για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς. Λίγες ώρες μετά την εκδήλωση στο Ακροπόλ, όπου παρευρέθηκαν τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός όσο και αρκετοί συνεργάτες και πρωταγωνιστές της περιόδου Σημίτη πολλά στελέχη του χώρου εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την προσπάθεια «καπελώματος», όπως λένε, της πρωτοβουλίας.

Χαρακτηριστικότερη όλων ήταν η σημερινή δήλωση του Θ. Πάγκαλου στο ''Βήμα FM'' ότι στηρίζει την κίνηση αλλά «έχει συρρεύσει όλο το "σημιταριό" και προσπαθεί να την κάνει σαν να είναι δική του».

Στη συμμετοχή του κ. Σημίτη εδράζεται και μεγάλο μέρος των αντιρρήσεων του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη παρά το γεγονός ότι αρκετά στελέχη υπέγραψαν το «κείμενο των 58» και φυσικά μετέχουν στο συντονιστικό της κίνησης. Ο κ. Κουβέλης θεωρεί ότι η κίνηση «καπελώθηκε» από τη δημόσια δήλωση στήριξης από τον πρώην πρωθυπουργό. Ενδεικτική είναι η δήλωση του από την Πάτρα ότι ο τρίτος πόλος «ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει».


Αντίστοιχους προβληματισμούς εξέφρασε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με συνέντευξη στον «Αθήνα 98.4» λέγοντας ότι «δεν μπορείς να μην συμπεριλάβεις σε μια τέτοια κίνηση και προσωπικότητες από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος θεωρείται δεδομένο ότι οι βουλευτές και τα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου που βλέπουν θετικά τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν την ένταξη του κόμματός του στην «κίνηση των 58»

Στη χθεσινή πάντως εκδήλωση το «παρών» από τη ΔΗΜΑΡ έδωσε μόνο ο Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ στελέχη όπως ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής Επικρατείας Σπύρος Λυκούδης. προτίμησαν να μην παρευρεθούν επειδή την Παρασκευή ξεκινά το 2ο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

Τις δυσκολίες του εγχειρήματος καταδεικνύουν και μια σειρά από αρνητικές δηλώσεις στελεχών του χώρου, όπως για παράδειγμα η ενόχληση των «παπανδρεϊκών» για την υποεκπροσώπηση που υπάρχει στο κείμενο των 58, η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτη, ότι αυτή τη στιγμή «έχουμε ανάγκη από μια ελιά ιδεών» και βεβαίως η απουσία της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιώργου Φλωρίδη, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες είχαν ζητήσει τη διάλυση όλων των κομμάτων του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Αρνητικές ήταν και οι δηλώσεις της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππά η οποία έθεσε μια σειρά ερωτημάτων όπως τι θέση παίρνει απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση η κίνηση και αν συμφωνεί με την ασκούμενη πολιτική.

Σε πιο υψηλούς τόνους εμφανίστηκε με δήλωσή του το πάλαι ποτέ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας σύμφωνα με τον οποία «οι παράγοντες του συστήματος της διαπλοκής και των μεταλλαγμένων πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων τρέφουν αυταπάτες και λογαριάζουν χωρίς τη θέληση του προοδευτικού κόσμου».

naftemporiki.gr

 ''The New Daily Mail'' 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ