2013-12-10 23:51:58
Φωτογραφία για Στους «16» ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 της Άντερλεχτ στο κατάμεστο Καραϊσκάκη
Ο Σαβιόλα πανηγυρίζει το γκολ του

Στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά μετά το 2011, προκρίθηκε την Τρίτη ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε με 3-1 της Άντερλεχτ στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων,

Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» τη νίκη-πρόκριση νωρίτερα, ωστόσο έχασαν δύο πέναλτι (Σαβιόλα, Βάις) τα οποία απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Βέλγων, Προτό.

Πάντως το τρίτο ήταν και τυχερό για τους Πειραιώτες, καθώς το μετέτρεψε σε γκολ ο Τσόρι στις καθυστερήσεις. Το σκορ είχε ανοίξει για τον Ολυμπιακό ο Σαβιόλα (33΄), οι Βέλγοι είχαν ισοφαρίσει με τον Κλιεστάν (33’), ωστόσο ο Αργεντινός με νέο γκολ έδωσε το προβάδισμα στο συγκρότημα του Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε τον Μάικλ Ολαϊτάν να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης απέναντι στην Άντερλεχτ, αναπληρώνοντας το κενό του τραυματία Μήτρογλου.


Όσον αφορά στους υπόλοιπους 10 της ενδεκάδας, ο Ρομπέρτο πήρε θέση κάτω από τα ερυθρόλευκα γκολπόστ, με τον Σαλίνο να βρίσκεται στο δεξιό άκρο της άμυνας, τον Χολέμπας στο αριστερό και τους Σιόβα και Μανωλά να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στον άξονα βρίσκεται ο Σάμαρης, με τον Μασάντο στο πλάι του, ενώ μπροστά τους, σε ελεύθερο ρόλο είναι ο Σαβιόλα. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης αγωνίζεται ο Φουστέρ, ενώ στην αντίθετη πλευρά βρίσκεται ο Κάμπελ.

Ο Σαβιόλα και οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το 2-1

Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 3-1 

Γκολ: 33' Σαβιόλα (Ολυμπιακός) 39' Κλιεστάν (Άντερλεχτ), 58' Σαβιόλα (Ολυμπιακός), 90+3 Τσόρι (Ολυμπιακός)

1-0: Ο Αργεντινός άσος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Προτό και έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες, βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου.

1-1: Σε μία γρήγορη αντεπίθεση ο Κλιεστάν γίνεται αποδέκτης της μπάλας και πλασάροντας τον Ρομπέρτο, ισοφάρισε σε 1-1.

Χαμένο πέναλτι για τον Ολυμπιακό: Στο 50' οι Πειραιώτες κερδίζουν πέναλτι σε χέρι του Κουγιατέ, ο οποίος είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Πάντως ο Σαβιόλα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Προτό, καθώς ο τερματοφύλακας της Άντερλεχτ έπεσε σωστά και έδιωξε την μπάλα.

2-1: Ο Χολέμπας συγκλίνει από τα πλάγια και κάνει την μπαλιά, ο Φουστέρ πιάνει το σουτ και ο Σαβιόλα βάζει το πόδι του στην πορεία της μπάλας και με προβολή στο 58' κάνει το 2-1.

Κίτρινες: 7' Κουγιατέ (Άντερλεχτ), 21' Μιλιβόγιεβιτς (Άντερλεχτ), 52' Φουστέρ (Ολυμπιακός), 64' Μίτροβιτς (Άντερλεχτ), 65' Κλίεσταν (Άντερλεχτ), Ενσακαλά (Άντερλεχτ)

Δεύτερο χαμένο πέναλτι για τον Ολυμπιακό: Ο Βάις στο 71' κερδίζει πέναλτι από τον Ενσακαλά, ωστόσο ο Σλοβάκος αστοχεί κι αυτός από την άσπρη βούλα, βλέποντας την Πρότο να διώχνει την μπάλα με τα πόδια.

Τρίτο πέναλτι και τυχερό για τον Ολυμπιακό: Το κέρδισε ο Βάις από τον Προτό σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού και ο Πρότο αποβάλεται. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσόρι, ο οποίος νίκησε τον Μίτροβιτς.

Κόκκινες: 49' Κουγιατέ (Άντερλεχτ), 89' Ενσακαλά (Άντερλεχτ), 90' Πρότο

Δοκάρια:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μασάντο (56' Βάις), Κάμπελ, Σαβιόλα (61' Τσόρι), Φουστέρ (89'), Ολαϊτάν

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Γιαταμπαρέ.

Άντερλεχτ (Τζον Φαν Ντεν Μπρομ): Προτό, Βαν Ντεν Μπόρε (73' Ατσεάμπονγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ν’ Σακάλα, Μιλιβόγεβιτς (56' Ναούτινγκ), Κλιέσταν, Ζιλέ, Ναχάρ, Πράετ (82' Τίλεμανς), Μίτροβιτς.

Στον πάγκο: Καμίνσκι, Ντε Ζέου, Βάρκας, Σιριάκ.

Η βαθμολογία

1. Παρί Σεν Ζερμέν 13 

2. Ολυμπιακός 73. Μπενφίκα 7 

4. Άντερλεχτ 1

Ο Μανωλάς εν δράσει

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δίνουν όρκο νίκης

To μεγάλο πανό προς τιμήν του Νέλσον Μαντέλα

Το πανέμορφο κορεό που ετοίμασαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Need Text

Η ενδεκάδα της ομάδας μας με Άντερλεχτ / Starting line up against Anderlecht01:05

Play

Current Time0:00

/

Duration Time0:00

Loaded: 0%

Progress: 0%

00:00

Fullscreen

00:00

Mute

Loading

(Το video που φτιάχτηκε από την ΠΑΕ για την ενδεκάδα του αποψινού ματς) 

Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
notosspor
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μια τρελλή πρόκριση
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μια τρελλή πρόκριση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ