2013-12-10 23:56:39
Φωτογραφία για ΜΑΣ... «ΠΕΘΑΝΕΣ» ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 3-1 *VIDEOS*
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ "16" ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έπαιξε με τη φωτιά, να έχασε δύο πέναλτι, κόντρα στην Άντερλεχτ που τελείωσε το ματς με οκτώ παίκτες, αλλά επικράτησε 3-1 επί των Βέλγων και προκρίθηκε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με σκόρερ τους Σαβιόλα και Τσόρι!

Μπορεί να αγχώθηκε, μπορεί να μας άγχωσε αλλά στάθηκε στο ύψος του και "καθάρισε" το παιχνίδι ο Θρύλος, αρνούμενος να δεχτεί να εξαρτάται από... άλλους και με δύο γκολ του Σαβιόλα (33’, 58’) και ένα του Τσόρι προκρίθηκε στους «16» καλύτερους στην Ευρώπη και συνεχίζει το ταξίδι του στα αστέρια!

Ο Αργεντίνος επιθετικός και ο Βάις έχασαν από ένα πέναλτι στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να παίζει με τη... φωτιά στα τελευταία λεπτά, ωστόσο κράτησε γερά μέχρι το τέλος. Ο Κλιέσταν στο 39’ ισοφάρισε, προσωρινά, για τους Βέλγους, οι οποίοι τελείωσαν το παιχνίδι με οκτώ παίκτες, λόγω αποβολής των Κουαγιατέ, Ν’ Σακαλά και Προτό.


Τις... εκπλήξεις, ειδικά πριν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τις συνηθίζει ο Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε να αφήσει εκτός, τον κορυφαίο με τον Αστέρα Τρίπολης, Τσόρι, να ρίξει στη «μάχη» τον Ολαϊτάν και να πλαισιώσει τον Σαβιόλα με τους Φουστέρ και Κάμπελ. Ο Ρομπέρτο ήταν στο τέρμα, ο Σαλίνο δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς, Σιόβας στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή, ο Μασάντο… «κέρδισε» τον Εντινγκά και ξεκίνησε πλάι στον Ανδρέα Σάμαρη.

Στα καθαρά αγωνιστικά Πάθος, θέληση, πίεση ψηλά, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά. Οι ερυθρόλευκοι δεν ήθελαν να σκέφτονται καν τι συμβαίνει στην Πορτογαλία και έψαχναν από νωρίς το γκολ που θα τους έβαζε στη θέση του οδηγού και θα έκανε πιο απλά την υπόθεση πρόκριση. Οι πολλές στημένες μπάλες δεν έφερναν το επιθυμητό αποτέλεσμα, μέχρι τις εσωτερικές αλλαγές που έκανε ο Μίτσελ. Ο Σαβιόλα πέρασε αριστερά, ο Φουστέρ γύρισε στον άξονα και ο Ολυμπιακός, εκμεταλλευόμενος και την καλή μέρα που βρισκόταν ο Ολαϊτάν έφτασε στο γκολ.

Ο Σαβιόλα άνοιξε το σκορ, μετά από ωραία πάσα του Φουστέρ, την στιγμή που η Παρί Σεν Ζερμέν άνοιγε το σκορ στην Πορτογαλία, κόντρα στην Μπενφίκα. Ο Ολυμπιακός, παρά το προβάδισμα, συνέχισε να πιέζει ψηλά και το... πλήρωσε. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση των Βέλγων, ο Μίτροβιτς έφυγε φάτσα με τον Ρομπέρτο και πάσαρε στον επερχόμενο Κλιέσταν για να κάνει το 1-1 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Αυτό το γκολ ήρθε, την στιγμή που στην Πορτογαλία η Μπεφνίκα, με πέναλτι ισοφάριζε το σκορ... Με το 1-1 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το πρώτο μέρος.

Ο Μίτσελ ήταν ευχαριστημένος από τα όσα είδε από τους παίκτες του και αποφάσισε να συνεχίσει έτσι και στο δεύτερο. Ο Ολυμπιακός, συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, προσπαθούσε να βρει μια πιο ορθολογική κυκλοφορία και έχασε σπουδαία ευκαιρία να ξαναμπεί μπροστά στο σκορ με χαμένο πέναλτι του Σαβιόλα, κάτι που ευτυχώς δεν επηρέασε τον έμπειρο Αργεντινό, ο οποίος λίγο αργότερα σκόραρε και ξαναέβαλε τον Ολυμπιακό σε τροχιά πρόκρισης… Την ίδια ώρα η Μπενφίκα έκανε την ανατροπή κόντρα στην Παρί και τα πάντα κρέμονταν σε μία κλωστή...

Ο Ισπανός τεχνικός απέσυρε τον Σαβιόλα, γύρισε τον Φουστέρ πιο πίσω και πέρασε στο γήπεδο τον Τσόρι, σε μία προσπάθεια να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του, την στιγμή που οι Βέλγοι έπαιζαν με δέκα. Νέο πέναλτι χαμένο, αυτή τη φορά από τον Βάις και η Άντερλεχτ πήρε τα... πάνω της, εκμεταλλευόμενη την οπισθοχώρηση του Ολυμπιακού. Τρίτο πέναλτι και ο Τσόρι δεν συγχωρεί και δεν αστόχησε, κάνοντας το 3-1, τελειώνοντας το ματς και την πρόκριση! Η Άντερλεχτ τελείωσε με οκτώ παίκτες και ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους «16» καλύτερους της Ευρώπης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μασάντο (53’ Βάις), Κάμπελ, Σαβιόλα (61’ Ντομίνγκεζ), Φουστέρ (88’ Εντινγκά), Ολαϊτάν.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Γιαταμπαρέ.

Άντερλεχτ (Τζον Φαν Ντεν Μπρομ): Προτό, Βαν Ντεν Μπόρε (72’ Ατσεάμπονγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ν’ Σακάλα, Μιλιβόγεβιτς (53’ Νάουτινγκ), Κλιέσταν, Ζιλέ, Ναχάρ, Πράετ (83’ Τίλεμανς), Μίτροβιτς.

Στον πάγκο: Καμίνσκι, Ντε Ζέου, Βάρκας, Σιριάκ.

Δείτε τα γκολ του Θρύλου ΕΔΩ
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ