2013-12-11 13:00:18
Φωτογραφία για Διορθώνουν την αδικία με τα εισαγόμενα ΙΧ υψηλού κυβισμού
Τη διόρθωση της αδικίας που υφίστανται χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έκαναν το λάθος να αγοράζουν εισαγόμενο μεταχειρισμένο ΙΧ υψηλού κυβισμού προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Πολλοί καταβάλουν υψηλότερο φόρο πολυτελούς διαβίωσης και βαρύνονται με πιο τσουχτερά τεκμήρια σε σχέση με άλλους φορολογούμενους που έχουν νεότερα ΙΧ του ίδιου κυβισμού.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβάλλεται στους φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους οχήματα ηλικίας έως δέκα ετών τα οποία είναι άνω των 1.929 κυβικών. Ο φόρος υπολογίζεται επί του ετήσιο τεκμηρίου διαβίωσης με συντελεστή 5% για τα οχήματα έως 2.500 κυβικών και 10% για τα οχήματα υψηλότερου κυβισμού. Σημειώνεται ότι στα οχήματα ηλικίας άνω των πέντε και έως 10 ετών το ετήσιο τεκμήριο διαβίωσης μειώνεται κατά 30% με αποτέλεσμα να μειώνεται και ο οφειλόμενος φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

Ωστόσο, οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισαγόμενο μεταχειρισμένο ΙΧ το οποίο έχει πρωτοκυκλοφορήσει σε ξένη χώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον παραλογισμό να θεωρείται το αυτοκίνητό τους καινούριο όταν το ταξινομήσουν στην Ελλάδα. Ουσιαστικά, θεωρείται ότι είναι μοντέλο του έτους στο οποίο πήρε ελληνικές πινακίδες Αυτό έχει οδηγήσει σε μεγάλες αδικίες.

Διάβασε την συνέχεια στο Capital.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ>>
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ