2013-12-12 18:42:41
Φωτογραφία για Ωρα... κορυφής για ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει την είσοδό τους στις "32" καλύτερες ομάδες του Εuropa League και απέναντι στην ΑΖ Αλκμααρ (Τούμπα - 12/12, 22.05GR) θέλει να κατακτήσει την κορυφή του ομίλου του, κάτι που σε θεωρητικό επίπεδο τουλάχιστον θα τον βάλει από καλύτερη... αφετηρία στην κλήρωση της επόμενης φάσης.

► Εuropa - Ομιλοι/Βαθμολογίες 

► Bet - Aναλύσεις/Εκτιμήσεις 

Για να επιτευχθεί ο στόχος της 1ης θέσης, ο Δικέφαλος χρειάζεται νίκη ή στη χειρότερη των περιπτώσεων ισοπαλία με 0-0 ή 1-1. Σε ενδεχόμενη ισοπαλία με σκορ μεγαλύτερο του 1-1 (πχ 2-2 ή 3-3), οι Ολλανδοί θα είναι αυτοί που θα καταλάβουν την 1η θέση, αφήνοντας τον Δικέφαλο στη 2η.

Τα πλάνα του Στέφενς

Σχήμα 4-3-3, απ' ό,τι φαίνεται, ετοιμάζει ο Χουμπ Στέφενς, που σκέφτεται είτε να δώσει φανέλα βασικού στον Κωνσταντινίδη είτε να "ανεβάσει" τον Κίτσιου στα χαφ. Ο Ολλανδός τεχνικός σκέφτεται να χρησιμοποιήσει σχήμα 4-3-3 με ένα αμυντικό χαφ και δύο οκτάρια. Η δεύτερη δοκιμή του Στέφενς αφορά τον Κίτσιου, τον οποίο επίσης χρησιμοποίησε σε ρόλο χαφ, τοποθετώντας ως δεξί μπακ τον Σκόνδρα.


Σύμφωνα με όσα δοκίμασε ο Στέφενς, τερματοφύλακας θα είναι ο Γλύκος και από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης και Κίτσιου (ή Σκόνδρας). Στο κέντρο θα είναι ο Τζιόλης έχοντας μπροστά του τους Λάζαρ και Κωνσταντινίδη (ή Κίτσιου). Δεξιά θα βρίσκεται ο Λούκας, αριστερά ο Στοχ και στη κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Με αλλαγές η Αλκμααρ

Στην αντίπερα όχθη, η Αλκμααρ φαίνεται ότι δεν θα... χαλαστεί και με τη 2η θέση. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τις επιλογές του Αντβοκαατ στην αποστολή, καθώς άφησε στην Ολλανδία πολλούς από τους βασικούς του παίκτες, θέλοντας να είναι... φρέσκοι για τον αγώνα πρωταθλήματος με τη Χέρακλες. Συγκεκριμένα, στη 17μελή (!) αποστολή δεν πήρε μαζί του τους Φίρχεβερ, Ματίας Γιόχανσον, Μάρτενς, Μπέερενς, Γκουβελέου, Ορτίθ, Ελμ, Χένρικσεν.

Το... χτύπημα του Σάλπι ► VIDEO - To 1o ματς

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, που είχε διεξαχθεί στo ΑΖ Stadion στις 3 Οκτωβρίου, ο ΠΑΟΚ είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Γκουβελέου στο 82'.

Οι πιθανοί αντίπαλοι από το ChL

Από τους οκτώ καλύτερους τρίτους του Champions League, που υποβιβάζονται στο Europa, οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι θα βρεθούν στους δυνατούς της κλήρωσης και οι υπόλοιποι στους αδύνατους.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο ΠΑΟΚ προκριθεί ως πρώτος θα έχει ως υποψήφιους αντιπάλους (εκτός από τους δεύτερους των ομίλων του Europa) και τους Αγιαξ, Γιουβέντους, Πόρτο και Βικτόρια Πλζεν. Στην περίπτωση που προκριθεί ως δεύτερος, τότε θα έχει ως υποψήφιους (εκτός των πρώτων των ομίλων του Europa) τις Νάπολι, Μπενφίκα, Σαχτάρ και Βασιλεία.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
sport.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ