2013-12-12 18:49:09
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη.. πιο γιορτινή από ποτέ!
Στη Θεσσαλονίκη, στις βιτρίνες των καταστημάτων πέφτουν τα πρώτα χιόνια από τα τέλη Νοεμβρίου, τα αγγελάκια και οι τάρανδοι πετούν ψηλά, οι γιρλάντες και τα λαμπάκια στολίζουν τα έλατα, που καταλαμβάνουν ξεχωριστή θέση και ο Αϊ Βασίλης προσπαθεί με χίλιους τρόπους- ακόμη και ροχαλίζοντας, όπως στην περίπτωση κεντρικού πολυκαταστήματος- να πείσει τους περαστικούς ότι και φέτος ο σάκος του θα είναι γεμάτος δώρα.

Η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή, τα ράφια των πολυκαταστημάτων είναι γεμάτα με παιχνίδια και περιμένουν τους γονείς-Αϊ Βασίληδες να τα αποκτήσουν. Την ίδια ώρα, στους Ταξιάρχες του Χολομώντα οι ελατοπαραγωγοί ακονίζουν τα πριόνια τους. Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η χριστουγεννιάτικη σεζόν και οι παραγωγοί περιμένουν να έρθει η ώρα για να κατακλύσουν την αγορά με καταπράσινα έλατα.

Η κοπή των χριστουγεννιάτικων ελάτων συνήθως αρχίζει στις 25 Νοεμβρίου και η πώληση κορυφώνεται στα μέσα του Δεκέμβρη. Τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη γίνονται ολοένα και πιο φαντασμαγορικά αφού φέτος θα λειτουργήσει το "Χωριό του Αϊ Βασίλη" και θα ζωντανέψει ένας παραμυθένιος κόσμος. Σπιτάκια στολισμένα, θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στον μακρινό τόπο του Αϊ Βασίλη, ενώ το σκηνικό θα συμπληρώνεται από ξωτικά, καλικάντζαρους, ξυλοπόδαρους, μάγους, παγοδρόμιο και αλογάκια.


Ένα δεύτερο χωριό του Αϊ Βασίλη θα στηθεί στα δυτικά της πόλης και συγκεκριμένα στο χώρο του Μύλου.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Αϊ Βασίλη, να κάνουν πατινάζ σε στεγασμένο παγοδρόμιο, ενώ χορωδίες παιδιών και ενηλίκων, όπως επίσης και θεατρικές παραστάσεις, θα κάνουν ακόμη πιο γιορτινή την ατμόσφαιρα. Σε όλα αυτά, θα προστεθεί η φάτνη του δήμου Θεσσαλονίκης που στήνεται κάθε χρόνο στην πλατεία Αριστοτέλους, το παραδοσιακό καραβάκι αλλά και το έλατο με τα χιλιάδες λαμπιόνια.

Πληροφορίες από travelmagic
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ