2013-12-12 20:36:54
Φωτογραφία για ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπαρτσελόνα 79-65
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς βραβεύτηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την προσφορά του στην ομάδα και λίγη ώρα αργότερα την είδε να κερδίζει με 79-65 την Μπαρτσελόνα.

Η εντός έδρας ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Φενερμπαχτσέ πόνεσε την ΤΣΣΚΑ, η οποία ανέκαμψε γρήγορα και με καλή εμφάνιση επικράτησε της Μπαρτσελόνα στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής.

Οι Μοσχοβίτες έκαναν σπουδαία εμφάνιση στην δεύτερη και την τέταρτη περίοδο, είχαν πλουραλισμό στην επίθεση και τον Σόνι Ουίμς σε καλή βραδιά, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα (79-65) υπό το βλέμμα του Θοδωρή Παπαλουκά. Οι Καταλανοί, από την άλλη, βγήκαν εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης του ομίλου,έχασαν και την διαφορά από το πρώτο ματς (9 πόντοι) και πλέον κοιτάζουν το Top-16, στο οποίο θα πρέπει να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι και πιο συγκεντρωμένοι.

Εκτός αγώνα Παπανικολάου - Λόρμπεκ

Χωρίς τον άρρωστο Κώστα Παπανικολάου και τον Έραζεμ Λόρμπεκ παρατάχθηκε η Μπαρτσελόνα. Ο Μπραντ Όλεσον, αντίθετα, βρέθηκε κανονικά στην 12άδα και έκανε το ντεμπούτο του για τη φετινή σεζόν.


Ο αγώνας

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν με τον Χάινς στην πεντάδα, η Μπαρτσελόνα με τον Χεζόνια και στα πρώτα λεπτά οι άμυνες ήταν αυτές που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Όσο περνούσε, όμως, η ώρα, τόσο περισσότερη ποιότητα έβγαινε στο παρκέ. Διαφορές δεν χτίζονταν και το σκορ της πρώτης περιόδου (20-21) αποδείκνυε του λόγου το αληθές. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, πάντως, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την ένταση στην άμυνα, είχαν περισσότερες λύσεις στην επίθεση και τον Ουίμς σε καλή βραδιά, με αποτέλεσμα να προηγηθούν αρχικά με 34-28 (χάρη σε ένα μικρό σερί 6-0) και εν συνεχεία με 42-31 στο τέλος του ημιχρόνου.

Οι Καταλανοί μπήκαν πιο δυναμικά στην επανάληψη, πίεσαν στην άμυνα και με ένα επί μέρους 2-11, μείωσαν στοκαλάθι (44-42) μέσα σε μόλις πέντε λεπτά. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να περάσουν τη μπάλα στο καλάθι, ο Ναβάρο μείωσε ακόμη περισσότερο με τρίποντο (46-45), ο Όλεσον έβαλε μπροστά (46-47) την ομάδα του, ο Σάδα έκανε το 46-49 και το παιχνίδι απέκτησε τη μορφή που όλοι περίμεναν, με την τέταρτη περίοδο να ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς (53-52).

Ενα μικρό 6-0 στο πρώτο δίλεπτο έβαλε την ΤΣΣΚΑ μπροστά με 59-52. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τον ρυθμό τους, βρέθηκαν να χάνουν με 9 (66-57), αλλά πήραν ένα τρίποντο από τον Όλεσον (66-60) και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Μέχρι να πετύχει ο Τεόντοσιτς το σημαντικότερο τρίποντο του ματς για το 71-60 που ουσιαστικά έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης. Στον χρόνο που απέμενε τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει, με τον κόσμο να χαρίζει το χειροκρότημα στους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους να φεύγουν από το παρκέ με κατεβασμένα κεφάλια.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ