2013-12-12 23:09:45
Φωτογραφία για Ουνικάχα Μάλαγα-Μπάγερν Μονάχου 77-72
Η ομάδα της Ανδαλουσίας κέρδισε με 77-72 την Μπάγερν και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της, καθώς βρίσκεται μέσα στην πρώτη τετράδα του Γ' ομίλου έχοντας αποσπαστεί από τους Γερμανούς και τη Σιένα.

Εκμεταλλευόμενη την έδρα της και όντας ψύχραιμη όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ η Μάλαγα πήρε σπουδαία νίκη με 77-72 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Με αυτή τη νίκη οι Ισπανοί έκαναν σημαντικό βήμα για να βρεθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Για τους νικητές εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κάνερ Μέντλεϊ που πέτυχε 17 πόντους, ενώ πολύπλευρη ήταν η συνεισφορά του Φραν Βάσκεθ. Ο αγώνας είχε και ελληνική παρουσία, καθώς πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο αγώνας

Δίνοντας βάρος στην άμυνα και με το παρκέ να θυμίζει... σκακιέρα ξεκίνησε ο αγώνας. Οι δύο ομάδες  για περίπου 6,5 λεπτά ήταν κοντά στο σκορ (17-17 στο 6', 9-7 στο 3'), όμως ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων με μπροστάρηδες τους Βιντάλ και Κάνερ Μέντλεϊ έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς να τρέξουν επιμέρους σκορ 12-3 και να κλείσουν την πρώτη περίοδο σε θέση οδηγού (29-20).


Με φόρα από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου συνέχισε η Μάλαγα, η οποία με καλάθι του Βάσκεθ έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια απόσταση (31-20 στο 11'). Ο Στάιγκερ αρχικά και στη συνέχεια ο Ντιλέινι ανέλαβαν να κρατήσουν μέσα στο παιχνίδι τους Βαυαρούς και με 11 πόντους εκ των οποίων οι 7 δια χειρός του Αμερικανού μείωσαν σε 37-31 στο 14'. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ντιλέινι σημείωσε 9 πόντους οδηγώντας την Μπάγερν, όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου αποχώρησε, καθώς σχίστηκε στο χείλος. Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 43-37.

Το παιχνίδι είχε πάρει πλέον... φωτιά με τις δύο ομάδες να ξεκινούν το δεύτερο ημίχρονο δυναμικά (49-45 στο 23'). Μέντλεϊ από τη μία πλευρά και Ντιλέινι με Τόμπσον από την άλλη αποτελούσαν τις αιχμές του δόρατος και ο αγώνας είχε αποκτήσει πλέον μία άγρια ομορφιά (53-53 στο 25'). Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου ήρθε το πρώτο μεγάλο πρόβλημα για τον Σβέτισλαβ Πέσιτς που είδε τον Ντιλέινι να κάνει το τέταρτο φάουλ του και να αποσύρεται στον πάγκο. Αυτή η απρόσμενη εξέλιξη δεν πτόησε τους Γερμανούς αντίθετα τους συσπείρωσε και με επιθετική πολυφωνία έτρεξαν ένα επιμέρους 7-3 κλείνοντας το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 56-60.

Η Μπάγερν όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο πίστευε στις δυνάμεις της και γινόταν πιο επιθετική (62-70 στο 33'). Οι Ισπανοί, όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και με τρίποντα των Κουζμίνσκας, Βιντάλ και καλάθια των Γκρέιτζερ, Βάσκεθ μείωσε σε απόσταση αναπνοής (69-70 στο 35'). Αυτή η εξέλιξη αποπροσανατόλισε τους παίκτες του Πέσιτς που έδειξαν να ψάχνονται μέσα στο παρκέ δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μπουν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα προηγούμενοι με 75-72. Με 35 δευτερόλεπτα να υπολείπονται ο Βάσκεθ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, καθώς έπειτα από ασίστ του Γκρέιτζερ κάρφωσε στο καλάθι της Μπάγερν γράφοντας το τελικό 77-72.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ