2013-12-13 13:45:32
Φωτογραφία για ΣΛΟΥΚΑΣ : ΠΑΙΧΝΙΔΙ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στο "RedPlanet.gr", τονίζοντας πως η φετινή ομάδα είναι πιο ώριμη. Σχολίασε πως ο χαρακτήρας είναι δυνατός και επεσήμανε πως όλοι στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ σαν παιχνίδι-πρόκληση.

Αναλυτικά Στο παιχνίδι κόντρα στην Σιένα στο ΣΕΦ, στο οποίο οι Πρωταθλητές Ευρώπης κέρδισαν στο τέλος με σκορ 78-73, σημειώνοντας μία αγχωτική νίκη, ο Κώστας Σλούκας συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, βοηθώντας την ομάδα σε επίθεση (8π) και δημιουργία (7ασ). Λίγο μετά την λήξη της αναμέτρησης, ο 23χρονος στις δηλώσεις του τόνισε πως η φετινή ομάδα είναι πιο ώριμη, διαθέτοντας δυνατό χαρακτήρα, σχολίασε πως σκοπός του είναι να τον εμπιστεύεται όλο και περισσότερο ο προπονητής του και επεσήμανε πως στο όλοι στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ σαν παιχνίδι-πρόκληση.

-Πως εξηγείς το γεγονός πως ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε άσχημο ξεκίνημα απέναντι στη Σιένα;


"Υπάρχουν αρκετές δικαιολογίες για αυτό. Καταρχάς μας έλλειπαν τρεις βασικοί παίκτες μας, όπως ο Γιώργος (Πρίντεζης), ο Μίρζα (Μπέγκιτς) και ο Σέντρικ (Σίμονς), οι οποίοι είναι σημαντικοί παίκτες για εμάς.

Μας επηρέασε και η απουσία του κόσμου, καθώς το γήπεδο ήταν κρύο με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε ρυθμό. Σημασία έχει πως κερδίσαμε και αυτό το παιχνίδι, παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε και συνεχίζουμε αήττητοι".

-Ένα από τα χαρακτηριστικά σας σαν ομάδα είναι ότι καταφέρνετε να σημειώνετε μεγάλες ανατροπές. Πως νιώθετε, τι σκέφτεστε όταν είστε πίσω στο σκορ ακόμη και με μεγάλες διαφορές; Θεωρείς πως τα μεγάλα come-back που σημειώνετε δείχνουν τον χαρακτήρα της ομάδας;

"Ας μην κρυβόμαστε. Το συγκεκριμένο παιχνίδι το αντιμετωπίσαμε χωρίς άγχος, καθώς ξέραμε πως ακόμη και αν χάναμε θα βγούμε σίγουρα πρώτοι στον όμιλο μας. Η Σιένα ήρθε και εκείνη χωρίς άγχος, καθώς ξέρει πως το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση θα το παίξει στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Μάλαγα και όχι απέναντι μας στο ΣΕΦ. Η αλήθεια είναι πως ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική στην επίθεση, τα έβαζαν όλα, με αποτέλεσμα να πάρουν διαφορά και να ξεφύγουν στο σκορ. Όσο για την αντίδραση μας και την ανατροπή που σημειώσαμε για ακόμη μία φορά, έχουμε αποδείξει πως ο χαρακτήρας μας σαν ομάδα είναι πάρα πολύ δυνατός και χτίζεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ήταν πράγματι μία πάρα πολύ δύσκολη νίκη".

-Έχετε κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, μετράτε ένα ρεκόρ νικών που φτάνει το "21 στα 21", κάτι που καμία άλλη ελληνική ομάδα στο παρελθόν δεν το έχει καταφέρει. Κάνοντας και μία σύγκριση με τον Ολυμπιακό τόσο του 2011-2012 όσο και του 2012-2013, σεζόν που κατακτήσατε το ευρωπαϊκό, θεωρείς πως η φετινή ομάδα είναι καλύτερη;

"Δεν θέλω να μπω σε συγκρίσεις και να συγκρίνω την φετινή ομάδα με εκείνες των δύο τελευταίων ετών. Αυτό που έχω να πω όμως είναι ότι η φετινή ομάδα είναι περισσότερο έμπειρη. Γνωρίζει ο κάθε παίκτης τον ρόλο του μέσα στο σύνολο, οι καινούριοι παίκτες έχουν προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό και όσο περνάει ο καιρός η ομάδα όλο και θα βελτιώνεται. Σίγουρα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας, τόσο σε αυτή την περίοδο στα παιχνίδια μας, όσο και κατά την διάρκεια της χρονιάς. Σίγουρα θα υπάρξουν στραβοπατήματα και κάποια στιγμή θα έρθουν και ήττες, αλλά το σημαντικό είναι η ομάδα όλα αυτά να τα ξεπερνάει και να προχωράει ώστε να πετύχει τους στόχους της".

-Ανέκαθεν αγωνιζόσουν με αυτοπεποίθηση, αλλά φέτος δείχνεις περισσότερο άνετος από ποτέ στον Ολυμπιακό και παίζεις εξαιρετικό μπάσκετ. Νιώθεις φέτος καλύτερα από ποτέ στην ομάδα;

"Έχω πει πολλές φορές πως εγώ θα κάνω ό,τι μου πει και ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Η νοοτροπία μου είναι, αλλά και των συμπαικτών μου, να αντιμετωπίζουμε και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, και φυσικά να κερδίζουμε σαν ομάδα. Στόχος μου να με εμπιστεύεται όλο και περισσότερο τόσο ο προπονητής μου, όσο και οι συμπαίκτες μου, καθώς θα περνάει ο καιρός".

-Φτάνουμε προς το τέλος του Δεκέμβρη και πλησιάζει το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το έχετε στο μυαλό σας;

"Δεν θα σου πω ψέμματα. Το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό σαφώς και υπάρχει στο μυαλό μας. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό ματς. Γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά τι σημαίνει ένας αγώνας Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και ειδικά όταν η αναμέτρηση διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς πρόκειται και για ένα ματς νοκ-άουτ για το Κύπελλο. Στην ουσία σε αυτό τον αγώνα κρίνεται ένας τίτλος. Είναι ένα παιχνίδι-πρόκληση για την ομάδα, καθώς τώρα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ