2013-12-14 18:11:04
Φωτογραφία για Αιτωλοακαρνανία: Φαρσέρ «παίζουν» με την υγεία των μαθητών
«Μόδα» εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία ανήλικων παιδιών έχει γίνει η κακόγουστη φάρσα που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας, με τη ρίψη κρεολίνης ή ναφθαλίνης στους χώρους όπου κινούνται οι μαθητές. Το κρούσμα στο ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας ήταν το δεύτερο μέσα σε ένα χρόνο σε σχολείο της πόλης, ενώ είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλα περιστατικά στα σχολεία του Αγρινίου!

Ίσως οι κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το φαρσέρ, βοηθήσουν να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Πρόκειται για έναν άνδρα που φορούσε καπέλο, κουκούλα, γάντια και φόρμα γυμναστικής, ο οποίος εισέβαλε στο σχολείο και έριξε το επικίνδυνο χημικό κτηνοτροφικό φάρμακο κρεολίνη, ένα κόκκινο- καφέ υγρό με χαρακτηριστική οσμή που έχει αντισηπτικές ιδιότητες, γι` αυτό και παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν για την απολύμανση κτιρίων. Φυσικά, μαθήματα δεν έγιναν και ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα που ερευνά για τον εντοπισμό του δράστη.


Ανάλογη «φάρσα» στην Αμφιλοχία, είχε γίνει και στις 30 Νοεμβρίου 2012, όταν άγνωστοι είχαν ρίξει ναφθαλίνη στο Γενικό Λύκειο με αποτέλεσμα να εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους. Αλλά και πρόσφατα, στις 8 Οκτωβρίου, άγνωστοι είχαν σκορπίσει ναφθαλίνη σε εσωτερικούς χώρους του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να μην γίνουν μαθήματα. Στο ίδιο σχολικό κτίριο είχε γίνει παρόμοια φάρσα και ένα χρόνο νωρίτερα, στις 4 Οκτωβρίου 2012, αλλά τότε οι αναθυμιάσεις που προκάλεσε η χημική αντίδραση της μίξης ναφθαλίνης με νερό είχαν στείλει στο νοσοκομείο του Αγρινίου 14 μαθητές, από τους οποίους τέσσερις χρειάστηκε να νοσηλευτούν!

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ