2013-12-14 20:18:02
Φωτογραφία για Επίσκεψη των ΚΑΠΗ στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας
Το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Πολιτισμού στην Πόλη μου» διοργάνωσε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Τα μέλη των ΚΑΠΗ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ένα από τα πλέον σημαντικά μουσεία της χώρας και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία της περιοχής.

Η επίσκεψη στο μουσείο αποτελεί το ξεκίνημα μιας σειράς επισκέψεων στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, ώστε τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας να γνωρίσουν ή να αναθεωρήσουν τις μνήμες τους για τα πιο σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία που διαθέτουμε.

Σημειώνεται ότι η κάθε επίσκεψη θα υποστηρίζεται και με ομάδες συζήτησης γύρω από τον κεντρικό στόχο της δράσης.

Δράσεις ανάλογες υποστηρίζουν πολύπλευρα την συγκεκριμένη ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα, καθώς είναι διέξοδος από την δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι ηλικιωμένοι σε πολλά επίπεδα.

Η πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Αναστασία Παπαντωνοπούλου, στηρίζει έμπρακτα αντίστοιχες «πολιτιστικές εξορμήσεις» και τονίζει ότι στο προσεχές μέλλον θα εμπλουτιστούν «Οι Δράσεις Πολιτισμού» και με άλλους κοντινούς επισκέψιμους προορισμούς.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ