2013-12-16 13:45:07
Φωτογραφία για O τέως επιστρέφει στην χτυπημένη από την κρίση πατρίδα του
Η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει πως επιστρέφει στην Ελλάδα ο ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σε αντίθεση με την μετανάστευση που επιλέγουν οι Έλληνες λόγω της κρίσης.

''Οι Ελληνες που έχουν την δυνατότητα να φύγουν να αποχωρούν κατά κύματα, ωστόσο μετά από 46 χρόνια στην εξορία ο Κωνσταντίνος ο ΙΙ επιστρέφει στην χτυπημένη από την κρίση πατρίδα του''.

''Εάν θέλει για παράδειγμα ο βασιλιάς μια γκαρσονιέρα, θα πρέπει να ξέρει ότι πωλούνται για μόλις 6.000 ευρώ στο κέντρο της πόλης''

Αναφέρεται μάλιστα πως την ίδια απόφαση, περί επιστροφής ,πήραν νωρίτερα ο γιός του Νικόλαος με τη σύζυγο του.

''Ο εκθρονισμένος μονάρχης ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αθήνα μετά την ανατροπή του από την εξουσία από αξιωματικούς του Στρατού το 1967, σοκάρει την Ελλάδα και τους συγγενείς του, επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα όπου γεννήθηκε και πήγε σχολείο. Αυτός και η Αννα- Μαρία αποφάσισαν να μετακινηθούν εδώ μόνιμα. Ο γιος του πρίγκηπας Νικόλαος και η γυναίκα του πριγκίπισσα Τατιάνα, αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο λίγους μήνες πριν''.


Guardian: Γυρνάει φτωχότερος

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως η σκέψη για επιστροφή σκόνταφτε σε ένα διπλό πρόβλημα, το ότι είναι ανεπιθύμητος από πολλούς αλλά και το ότι έχουν περιοριστεί κατά πολύ τα έσοδα του.

Για αυτό και πούλησε το αρχοντικό του στο Βόρειο Λονδίνο έναντι 9,5 εκατομμυρίων λιρών.

Και η Guardian προτείνει:

''Εάν θέλει για παράδειγμα ο βασιλιάς μια γκαρσονιέρα, θα πρέπει να ξέρει ότι πωλούνται για μόλις 6.000 ευρώ στο κέντρο της πόλης''.

''η νεότερη βασιλική γενιά της Ελλάδας φαίνεται πως έχει ξεχάσει τα παλιά, καθώς ο Πρίγκηπας Νικόλαος νοικιάζει τώρα το διαμέρισμα της κόρης του Ανδρέα Παπανδρέου''

Μάλιστα η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ιδιαίτερα πως ''η νεότερη βασιλική γενιά της Ελλάδας φαίνεται πως έχει ξεχάσει τα παλιά, καθώς ο Πρίγκηπας Νικόλαος νοικιάζει τώρα το διαμέρισμα της κόρης του Ανδρέα Παπανδρέου''.

photo theguardian.com/
πηγή
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ