2013-12-16 20:56:39
Φωτογραφία για Υπάρχει τσίπα κ. Καψή και κ. Μάναλη;
Έχουν περάσει έξι μήνες από τότε που η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ και ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν όλοι και η κυβέρνηση, ως όφειλε, θα έπρεπε να τους καταβάλει αποζημιώσεις.

Έχουν περάσει πέντε μήνες από τότε που ορίστηκε υφυπουργός ΕΡΤ ο κ. παντελής Καψής, ακριβοπληρωμένο στέλεχος του ΔΟΛ, δεξί χέρι του Παπαδήμου και αγαπημένο τέκνο του ΠΑΣΟΚ.

Η μόνη του δουλειά ήταν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την ΕΡΤ, να πληρώσει τις αποζημιώσεις στους εργαζόμενους που δεν θα ξαναέπιαναν δουλειά, να προκηρύξει διαγωνισμούς για την πρόσληψη νέων εργαζόμενων στη ΔΤ και συνέχεια στη ΝΕΡΙΤ. Μαζί με τον κ. Καψή, ο Γκίκας Μάναλης, στέλεχος του ιδιωτικού τομέα που προσελήφθη από κάποιους φωστήρες της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και στη συνέχεια να την εκκαθαρίσει. Και αυτός είχε ως μοναδική δουλειά να ασχοληθεί με την Ραδιοτηλεόραση.


Μια σημείωση: Όταν μιλάμε για εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ που απολύθηκαν, δεν εννοούμε τα ακριβοπληρωμένα golden boys που έπαιρναν μισθούς 5 και 10 χιλιάδες ευρώ ή που έστηναν εξωτερικές παραγωγές κι έτρωγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού. Εννοούμε οικογενειάρχες που έπαιρναν 1.000 και 1.200 ευρώ για να δουλεύουν πολλές φορές και πάνω από τις δυνάμεις τους.

Εν πάση περιπτώσει, αποφάσισε η κυβέρνηση να κλείσει την ΕΡΤ δεν είναι της παρούσης να ξανακάνουμε κριτική για το πώς έκλεισε και ποιοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν να ρίξουν μαύρο χωρίς σχέδιο.

Το θέμα που καίει και που θα έπρεπε να κάνει κάποιους να ντρέπονται είναι ότι εκατοντάδες μεροκαματιάρηδες εργαζόμενοι θα κάνουν Χριστούγεννα με άδειες τσέπες. Από τον Αύγουστο έχουν να τους δώσουν έστω κι ένα ευρώ με τη δικαιολογία, μέχρι σήμερα, ότι έπρεπε να σταματήσει η κατάληψη στην ΕΡΤ. Λες και έφταιγαν οι απολυμένοι επειδή μια ομάδα αριστεριστών ήθελε να ζήσει το δικό της Πολυτεχνείο. Εχουν περάσει τέσσερις μήνες για να δουν το χρώμα του χρήματος. Δεν ζήτησαν κάτι παράλογο, δεν απαίτησαν κάτι παραπάνω από αυτά που δικαιούνται. Τους απέλυσαν και ζητάνε τις αποζημιώσεις τους. Κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, έχουν οικογένειες και δεν έχουν ούτε λεφτά για ένα εισιτήριο. Έρχονται Χριστούγεννα και δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη.

Αισθάνεται καλά ο κ. Καψής και ο κ. Μάναλης οι οποίοι φυσικά πληρώνονται μια χαρά βρέξει χιονίσει; Δεν έχουν έστω και λίγη τσίπα να σκεφτούν ότι υπάρχουν εκατοντάδες απολυμένοι από την ΕΡΤ που περνούν τραγικές στιγμές;

Μάλιστα, μαθαίνουμε ότι κάνουν τηλέφωνα στο γραφείο του κ. Μάναλη και μόνο που δεν τους βρίζουν οι συνεργάτες του. Γιατί; Επειδή ζητούν την αποζημίωσή τους.

Ακούει κανείς εκεί στην κυβέρνηση ή τους θάμπωσε το success story; Δεν κοκκινίζει έστω κι ελάχιστα ο κ. Καψής, ο κ. Μάναλης και ο ιθύνων νους που σκέφτηκε και εκτέλεσε την ΕΡΤ αδιαφορώντας για το ότι υπήρχαν και εργαζόμενοι του μεροκάματου;

Από κάτι τέτοια κρίνεται η κυβέρνηση, κύριοι, κι όχι από τα πλεονάσματα …..

 http://www.antinews.gr/2013/12/16/238777/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ