2013-12-16 23:24:15
Φωτογραφία για ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!
Τους κορυφαίους αθλητές-αθλήτριες, προπονητές αλλά και ομάδες της χρονιάς βράβευσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου στη λαμπρή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του ΣΕΦ.

Κορυφαία ομάδα του 2013 αναδείχτηκε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μετά και από τη σπουδαία πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014. Εξάλλου, ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Φερνάντο Σάντος, ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες ως ο κορυφαίος προπονητής του 2013 επικρατώντας στην ψηφοφορία του τεχνικού της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και του προπονητή της Εθνικής πόλο Γυναικών και Νεανίδων, Γιώργου Μορφέση.

Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων παρέλαβε ειδικό βραβείο καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που έχει κατακτήσει Πρωτάθλημα Ευρώπης και Διηπειρωτικό.

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 10χλμ ανοιχτής θαλάσσης στη Βαρκελώνη, Σπύρος Γιαννιώτης, ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς αφήνοντας... πίσω του τον αρχηγό της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τον αθλητή του πινγκ πονγκ, Παναγιώτη Γκιώνη.


Το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες κατέκτησε η αθλήτρια της Κωπηλασίας, Κατερίνα Νικολαίδου ενώ υποψήφιες ήταν και η Βάσω Βουγιούκα (Ξιφασκία) και η Μαρία Περβολαράκη (Πάλη)

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς η βράβευση του τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ, Διονύση Χιώτη ο οποίος βραβεύτη με το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε. για την πρωτοβουλία του να βοηθήσει ένα μικρό κορίτσι, τη Μαρία, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, συγκεντρώνοντας χρήματα από το υστέρημα των Κυπρίων πολιτών.

Ο Χιώτης δεν μπόρεσε να βρεθεί στην εκδήλωση όμως έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω video: «Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ. Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλο τον κυπριακό λαό. Αυτά τα γεγονότα που έγιναν στην Κύπρο κουρεύτηκαν τα χρήματα. Θέλω να ζητήσω την βοήθεια των πολιτικών να επιστραφούν τα χρήματα στους λογαριασμούς».

Τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία κατέκτησε ο Γιάννης Κωστάκης (Κολύμβηση) ενώ υποψήφιοι ήταν επίσης οι Γιώργος Βαγιανόπουλος (Στίβος) και Γιώργος Πολυχρονίδης (Μπότσια).

Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία αναδείχτηκε η Παρασκευή Κάντζα (Στίβος). Υποψήφιες ήταν η Δήμητρα Κοροκίδα (Στίβος) και η Μαρία Σταματούλα (Στίβος).

Τέλος το βραβείο της κορυφαίας ομάδας με αναπηρία κατέκτησε Εθνική ομάδα τένις με αμαξίδιο. Υποψήφιες ήταν και η Εθνική ομάδα Ξίφος Μονομαχίας και η Εθνική ομάδα Μπότσια BC3.

Ειδικές Βραβεύσεις

Το έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) δόθηκε από κοινού στον ιππέα Κωνσταντίνο Παπαθανασίου για την απόφασή του να επιστρέψει στην ομοσπονδία το μετάλλιό του, αφού διαπίστωσε ότι οι κριτές είχαν υποπέσει σε σφάλμα και η κατάταξή του οφειλόταν σε αβλεψία τους και στον ποδοσφαιριστή του Τσικλητήρα Πύλου, Γιώργο Καλδή, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε χέρι στο γκολ που πέτυχε, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην Α.Ε. Λογγά και στον Τσικλητήρα Πύλου, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να το ακυρώσει.

Το έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» δόθηκε στην οικογένεια Βασίλη Πλευρίτη, για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα της υδατοσφαίρισης και στην Κοινωνία γενικότερα.

Τα έπαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» κατέκτησε η αθλήτρια του χάντμπολ Δωροθέα Γρούμπα, που συνδυάζει εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές (εισήχθη πρώτη στην Ελλάδα στο τμήμα Λογιστικής), στον αθλητή της κολύμβησης Απόστολο Χρήστου και στον αθλητή της ποδηλασίας Ζήση Σούλιο.

Επίσης, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στον Σύλλογο «Γαλανόλευκος Φάρος» για τη δημιουργία του Μουσείου της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου «Πρωτέας» Βούλας, για την επιτυχία της ομάδας να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος στο Φάιναλ Φορ του Βόλου, αν και αγωνιζόταν στην Α2, στην Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για την πολυετή και πολυσήμαντη προσφορά της στον αθλητισμό, στον αθλητή του μοντέρνου πεντάθλου Άγγελο Βασιλείου, γιατί συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις εξαίσιες μαθητικές και σχολικές επιδόσεις, στον Γυμναστικό Σύλλογο των Χανίων «Ελευθέριος Βενιζέλος», δεύτερο στη γενική αξιολόγηση του σεγας, στην Εθνική Ομάδα Πιγκ Πογκ Ανδρών για την κατάκτηση για πρώτη φορά στην ιστορία της ασημένιου ευρωπαϊκού μεταλλίου στη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στο Σβεσάτ της Αυστρίας, στην ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Μουζάκι Καρδίτσας, για την πρώτη θέση που κατέκτησαν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Λυκείων όλης της χώρας και στους μαθητές και μαθήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στην πρόσφατη Γυμνασιάδα, που πραγματοποιήθηκε στην Μπραζίλια της Βραζιλίας.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ