2013-12-17 14:20:42
Φωτογραφία για ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ (VIDEO)
Συνέντευξη Θοδωρή Δρίτσα, υπεύθυνου του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ

Το ότι οι συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων απετέλεσαν πηγή μεγάλων σκανδάλων είναι δεδομένο, δεν χρειάζεται να παραβιάσει κανείς ανοικτές θύρες. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στενοί συνεργάτες και συγγενείς του βρίσκεται στη φυλακή για μίζες (μίζες που αφορούν και την παραγγελία των υποβρυχίων). Ωστόσο, ο Θοδωρής Δρίτσας αποφεύγει κάθε είδους σκανδαλολογία. Όπως τονίζει, η ουσία της υπόθεσης είναι:

«Αυτή τη στιγμή τα ναυπηγία Σκαραμαγκά είναι κλειστά, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και χωρίς εργασία, τα υποβρύχια σαπίζουν [τέσσερα τον αριθμό] και δεν μπορεί να τα παραλάβει το ελληνικό πολεμικό ναυτικό. Αυτό είναι το μείζον θέμα που αφορά της ένοπλες δυνάμεις την ελληνική οικονομία και την παραγωγική της βάση». 

Γιατί η ιδιωτικοποίηση σήμαινε την καταστροφή των ναυπηγιών; 

«Οι Γερμανοί είχαν ανταγωνιστικά συμφέροντα με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τα ναυπηγεία του Κίελου είχαν σχέδιο ηγεμόνευσης στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία». 


Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι παραδόθηκαν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στους ανταγωνιστές τους; 

«Απολύτως. Αντί να διαφυλαχτούν, να ανασυγκροτηθούν, να εξυγιανθούν και να μπουν σε ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης. Αντί για αυτό επιλέγει η λύση [των Γερμανών] και μάλιστα με σίγουρες παραγγελίες τις παραγγελίες του ελληνικού στρατού». 

Δηλαδή και ιδιωτικοποιήθηκαν και τα ελληνικό δημόσιο εγγυήθηκε τα κέρδη των Γερμανών!

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ