2013-12-17 15:57:03
Φωτογραφία για «ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!»
Ο υπεύθυνος της ισπανικής εφημερίδας "Marca" στα διεθνή, Χουάν Κάστρο Νογάλες, μιλάει στο "onsports.gr" για τον Ολυμπιακό των Ισπανών, Μίτσελ και Ρομπέρτο και αποκαλύπτει τον… μοναδικό τρόπο που οι ερυθρόλευκοι μπορούν περάσουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Αναλυτικά Ο Ισπανός δημοσιογράφος είπε την άποψή του για την επιτυχία της ομάδας του Μίτσελ να περάσει στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και την κλήρωση με τους «κόκκινους διαβόλους» στην προσπάθειά της να είναι στους «8».

Ο έμπειρος δημοσιογράφος αναφέρεται ακόμα στην πρόθεση του Ολυμπιακού να κρατήσει τον συμπατριώτη του τεχνικό στον πάγκο του, αλλά και για το τι… μέλλει γενέσθαι με τον Ρομπέρτο, ο οποίος είναι δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Διαβάστε τι αντίκτυπο είχε στην Ισπανία η φετινή επιτυχία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ποια είναι η άποψη του ρεπόρτερ της Marca για τον Κώστα Μήτρογλου και για ποιους άλλους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχει καλή γνώμη.


Έχετε παρακολουθήσει κάποιο παιχνίδι του Ολυμπιακού του Μίτσελ φέτος;

«Έχω δει την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όχι στο πρωτάθλημα. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες με σημαντικά ονόματα. Ο Μίτσελ χτίζει ένα καλό σύνολο. Μερικοί ποδοσφαιριστές είναι σε κορυφαίο επίπεδο όπως οι Κάμπελ και Ρομπέρτο. Ο Ρομπέρτο είναι από τους βασικούς παίκτες. Μπορούν να κάνουν κάτι σημαντικό στην Ελλάδα, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Πως υποδεχθήκατε στην Ισπανία την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για το Μίτσελ. Έγινε χαμός στην Ισπανία, αφού ο Μίτσελ είναι πολύ δημοφιλής προπονητής. Θεωρούμε ότι είναι μια μεγάλη, τεράστια επιτυχία».

Τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία κληρώθηκε στη συνέχεια;

«Δεν είναι η κλασική Γιουνάιτεντ, αλλά ακόμη και έτσι είναι ανώτερη από τον Ολυμπιακό. Αν πάρει ένα καλό σκορ στην Ελλάδα (2-0) τότε έχει μια πιθανότητα. Αν όχι, τότε είναι αρκετά δύσκολο».

Από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού βγαίνει ότι υπάρχει πρόθεση να μείνει ο Μίτσελ μέχρι το 2015 «Θα ήταν εξαιρετικό για τον Ολυμπιακό να τον κρατήσει. Χωρίς αμφιβολία!»

Ο Ρομπέρτο είναι δανεικός στον Ολυμπιακό από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τι βλέπετε να γίνεται με την περίπτωσή του; Θα επιστρέψει στην Ισπανία του χρόνου;

«Δεν γνωρίζουμε αν θα πάει στην Ατλέτικο Μαδρίτης του χρόνου, καθώς στην Ατλέτικο προτιμούν τον Κουρτουά, ο οποίος είναι η πρώτη τους επιλογή. Αν ο Κουρτουά μείνει ακόμη έναν χρόνο στην Ατλέτικο, αυτό σημαίνει ότι ο Ρομπέρτο ίσως να μην επιστρέψει την επόμενη σεζόν. Αν ο Κουρτουά επιστρέψει στην Τσέλσι, όπου ανήκει, τότε ίσως ο Ρομπέρτο να είναι η πρώτη επιλογή της Ατλέτικο για τη νέα σεζόν».

Η πρόθεση της Ατλέτικο ποια είναι;

«Προτεραιότητά τους είναι να κρατήσουν τον Κουρτουά. Οπότε το θέμα του Ρομπέρτο εξαρτάται από αυτόν».

Έχετε μιλήσει με τον Μίτσελ ή τον Ρομπέρτο;

«Όχι, αλλά ξέρω ότι ο Μίτσελ θέλει να τον κρατήσει, κάτι που όμως δεν εξαρτάται από αυτόν, αλλά από την Ατλέτικο».

Ποιο είναι το μυστικό πίσω από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Ρομπέρτο με τον Ολυμπιακό φέτος;

«Είναι φυσιολογικό, αφού είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Όλες οι εμφανίσεις του ήταν εντυπωσιακές. Εμένα δεν με εκπλήσσει αυτό».

Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να κληθεί ακόμη και στην εθνική Ισπανίας;

«Όχι, δε νομίζω. Οι τρεις θέσεις έχουν κλείσει».

Ωστόσο, έχει πιθανότητες αν συνεχίσει έτσι ή πάει στην Ατλέτικο;

«Όχι. Τουλάχιστον για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας οι τρεις θέσεις έχουν κλείσει. Αν παίξει στην Ατλέτικο θα μπορούσε να πάρει μια θέση, αλλά αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να γίνεται κάτι τέτοιο».

Αν ο Ρομπέρτο επιστρέψει στην Ατλέτικο μπορεί να σταθεί σαν πρώτος τερματοφύλακας;

«Ναι, φυσικά. Ο Ρομπέρτο είναι έτοιμος για να γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Ατλέτικο και αυτό θα συμβεί. Είμαι σίγουρος. Αν όχι την επόμενη σεζόν, κάτι που εξαρτάται από τον Κουρτουά, τότε την μεθεπόμενη σίγουρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα είναι η πρώτη επιλογή της Ατλέτικο».

Για τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις φέτος, ποια είναι η γνώμη σας;

«Είναι έκπληξη η σεζόν που έκανε. Σκόραρε πολλά γκολ και έχει παίξει καλά. Είναι ένας εντυπωσιακός ήρωας. Δεν τον ξέραμε καλά στην Ισπανία, αφού δεν παίζει εδώ, αλλά σε άλλο πρωτάθλημα. Ωστόσο, είναι από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη φέτος».

Θεωρείτε ότι θα μπορούσε να πάει καλά σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα όπως το ισπανικό και το αγγλικό;

«Νομίζω ότι ίσως θα πάει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ακόμη και τον Χειμώνα μπορεί να συμβεί αυτό. Αν κάποιος έρθει με πολλά χρήματα θα φύγει. Έχει να κάνει με τα χρήματα. Αν κάποιος προσφέρει πολλά θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, ακόμη και τον Ιανουάριο. Αν όχι, τότε ίσως το καλοκαίρι».

Ποιους άλλους παίκτες του Ολυμπιακού έχετε ξεχωρίσει από τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ που έχετε παρακολουθήσει;

«Είδα όλα τα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουν πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός κεντρικός αμυντικός. Επίσης ο Κάμπελ και ο Φουστέρ ακόμη και αν δεν παίζει πολύ, αλλά και οι Μήτρογλου και Σαβιόλα που σκοράρουν γκολ».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ