2013-12-17 16:58:05
Φωτογραφία για Προσλήψεις στο Λιμενικό - Το 2014 η προκήρυξη
Προσλήψεις στο Λιμενικό το 2014 η προκήρυξη Προσλήψεις στο Λιμενικό το 2014 η προκήρυξη Tον Ιανουάριο 2014 θα εκδοθεί η νέα προκήρυξη για τις 60 προσλήψεις Δόκιμων Υπαξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 θα εκδοθεί και η προκήρυξη για τις 90 προσλήψεις Λιμενοφυλάκων.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με τίτλο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» προβλέπονται αλλαγές στη διαδικασία και στους όρους συμμετοχής των υποψηφίων στους δύο επικείμενους διαγωνισμούς του Λιμενικού. Οι αλλαγές επήλθαν λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό του Λιμενικού που αφορούσε τους 80 Δόκιμους Σημαιόφορους και μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται μετά από καταγγελίες ,ότι δεν διεξήχθη νομίμως ο διαγωνισμός για την κατάταξη 80 δοκίμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα . Την έρευνα είχε διατάξει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το πόρισμα και αναμένεται το επόμενο διάστημα.


Οι αλλαγές που προβλέπονται στον διαγωνισμό του Λιμενικού μεταξύ άλλων είναι ότι αποκλείονται από τη διαγωνιστική διαδικασία οι απόφοιτοι Λυκείου, προβλέπεται και γραπτή εξέταση για τους υποψηφίους και θεσπίζεται παράβολο ύψους 10 ευρώ για την υποβολή της αίτησης. Επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας κ Βαρβιτσίωτης είχε αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος όπου πλέον στο Λιμενικό θα εισάγονται υποψήφιοι μέσω Πανελληνίων εξετάσεων. Η νέα αυτή νομοθετική ρύθμιση όπως είχε αναφέρει ο υπουργός είναι αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η σωστή διαδικασία για την είσοδο στο Λιμενικό Σώμα ενώ αναμένεται να ισχύσει από το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015

Πηγή: dikaiologitika
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ