2013-12-18 13:34:12
Φωτογραφία για Κύπρος: Δεν απήγαγε την σύζυγο και την κόρη του ο 38χρονος στο Δασάκι λέγει η Αστυνομία. Απλά ήταν μεθυσμένος
Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή των βρετανικών βάσεων Γιώργο Κιτέος, «χθες γύρω στις 3 το πρωί η αστυνομία των βάσεων Δεκέλειας, ανταποκρίθηκε σε μια κλήση σχετικά με επεισόδιο σε σπίτι στο δασάκι της Άχνας».

Κατά την άφιξη των αστυνομικών, όπως είπε ο κ. Κιτέος, «στο συγκεκριμένο σπίτι εντοπίστηκε άντρας να έχει στην κατοχή του πιστόλι». Αμέσως, πρόσθεσε, «οι αστυνομικοί αποσύρθηκαν, περικύκλωσαν το σπίτι, κάλεσαν ενισχύσεις και απέκοψαν την περιοχή γύρω από το σπίτι».

«Ο άντρας», σύμφωνα με τον κ. Κιτέος, «παρέμεινε οπλισμένος μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονα, η αστυνομία κάλεσε στη σκηνή ειδικό αστυνομικό επί των διαπραγματεύσεων και αμέσως άρχισαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπόπτου και των αστυνομικών».

Ο κ. Κιτέος σημείωσε πως «ο 38χρονος δεν είχε απαγάγει κανένα» και πρόσθεσε πως «μέσα στο σπίτι προηγουμένως ήταν η σύζυγος του και το παιδί του, αλλά έγινε κατορθωτό να βγουν από το σπίτι έγκαιρα χωρίς να διατρέξουν μετέπειτα κανένα κίνδυνο».


«Δεν ήταν απειλή προς την οικογένεια του», τόνισε, «απλώς ήταν σε κατάσταση μέθης και αρνείτο να βγει έξω να παραδοθεί». Ερωτηθείς για τις απαιτήσεις που είχε έναντι των αστυνομικών ο ύποπτος, ο κ. Κιτέος ανέφερε πως λόγω της κατάστασης του δεν ήταν σε θέση να συνεννοηθεί μαζί τους και «τους απειλούσε συνεχώς προτάσσοντας το πιστόλι».

«Οι διαπραγματεύσεις με τον ύποπτο», πρόσθεσε, «συνεχίστηκαν για αρκετές ώρες». «Μετά από αρκετές ώρες υπομονής, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον πείσουν να παραδοθεί και να συλληφθεί στη συνέχεια».

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή των βρετανικών βάσεων, «ο ύποπτος, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, άρχισε να κάνει ζημιές μέσα στο σπίτι και ήταν αυτός ο λόγος που μας κάλεσαν να πάμε στη σκηνή».

Η αστυνομία παρέλαβε από τη σκηνή το πιστόλι που κρατούσε ο 38χρονος και διερευνά κατά πόσο ήταν έμφορτο, ενώ εξετάζεται η προέλευση και το ιστορικό του.

Στο σπίτι εντοπίστηκε ακόμα ένα όπλο, αυτόματο, το οποίο όπως ακολούθως διαπιστώθηκε ήταν ψεύτικο. Ο Γιώργος Κιτέος τόνισε πως «δεν διέτρεξε κανένας άμεσο κίνδυνο και πως το μωρό και η σύζυγος του συλληφθέντα, βγήκαν από το σπίτι αρκετή ώρα πριν παραδοθεί».

filoksenos.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ