2013-12-18 13:44:22
Φωτογραφία για Εμπορικός Σύλλογος: Η κατάργηση της Κυριακάτικης  Αργίας και οι πρόθυμοι εργολάβοι
Μετά την συντονισμένη προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης για την εφαρμογή του μέτρου της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας το «γαϊτανάκι» αυτών που εξαθλίωσαν τον Ελληνικό λαό το «ξετυλίγουν» κάποια Μέσα ενημέρωσης (T.V. και έντυπος τύπος) με άθλια Γκαιμπελίστικη τακτική περί δήθεν αναταραχής, εμφυλίου, προπηλακισμών κ.ά. δημιουργούν «κλίμα» για τις 52 Κυριακές.

• Δημοσιογράφος πληροφορούσε την προηγούμενη εβδομάδα «διαφωνούντες νοικοκυραίους» και προέτρεπε να πάνε στην συνέντευξη τύπου του Προέδρου του Ε&ΕΣΠ, για προφανείς λόγους… • Ο ίδιος δημοσιογράφος σε εκπομπή του την Δευτέρα 16/12/13 είχε τον Πρόεδρο του Ε&ΕΣΠ στην αναμονή χωρίς να του δώσει το λόγο, ενώ τον λόγο έδωσε στους εκλεκτούς του, «νοικοκυραίους». Υπεσχέθη ότι θα συνεχιζόταν η εκπομπή την Τρίτη 17/12/13 αλλά προς μάτην. Ανέλαβε manager;

• Έντυπα Μέσα διαμορφώνουν το κλίμα για τις 52 Κυριακές χωρίς να αναφέρουν την πραγματική εικόνα, παρουσιάζουν «τέρατα».


• Έπνιξαν, τη δήλωση Πατρινού ιδιοκτήτη αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ ότι ήταν αποτυχία το μέτρο, μπήκαμε «μέσα», θα επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας.

• Πέρασαν στα ψιλά τη δήλωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου ότι είναι στο πλευρό μας στηρίζοντας τους δίκαιους αγώνες μας.

• Αυτοί που για την κεντρική πολιτική σκηνή μας κάνουν μαθήματα για πλειοψηφίες- μειοψηφίες και για κανόνες Δημοκρατίας, ξεχνούν την συλλογιστική τους όταν είναι μειοψηφία.

Οι Μιμητές των «μεγαλοκαναλάρχων – μεγαλοεργολάβων» που μετέδιδαν της 3/11/2013 ότι η αγορά της Πάτρας είναι ανοικτή χωρίς να μας δίνουν το δικαίωμα παρέμβασης διδάσκουν μαθήματα Δημοκρατίας.

Ίσως περισσέψει κανά ψίχουλο και για σας απ΄το Υπουργείο Ανάπτυξης …….της παραοικονομίας και του παρεμπορίου. Στην όλη συγχορδία παρενέβη η ΝΟΔΕ Ν.Δ. ώστε να παρέχει πολιτική κάλυψη στους αυτοαποκαλούμενους «νοικοκυραίους» και σας έσκιζαν τα ιμάτιά τους ότι είναι ανεξάρτητοι….

Η λογική του «κλεφτοκοτά» που διετύπωσε η ισχνή μειοψηφία συναδέλφων να είναι δηλαδή κλειστές οι γειτονικές πόλεις τις Κυριακές για να τους αρπάξουμε πελάτες δεν αρμόζει σε Μητροπολιτικό κέντρο όπως είναι η πόλη μας, δεν αρμόζει στην ιστορία μας.

Αντίθετα η λογική της ανάπτυξης και ανάδειξης της αγοράς μας σε Μητροπολιτική αγορά είναι αυτό που προσελκύει πελάτες.

Ο Ε&ΕΣΠ άνοιξε την αγορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα, παραμονές Αγ. Ανδρέα, Καρναβάλι κ.ά., αλλά με πενιχρά αποτελέσματα, αν λοιπόν δεν γίνει συνδυασμός κινήσεων όλων των φορέων αποσπασματικά η «πίττα» δεν μεγαλώνει.

Όσο για αυτούς που με ευκολία αρθρογραφούν χωρίς η πέννα να αλείφεται με μυαλό ας μην εκτίθενται γιατί και εμείς μπορεί να επιθυμούμε Ραδιοφωνική εκπομπή ενημερωτική της η 4ωρα τη νύχτα αλλά ποιος θα την ακούει;…

Η ανταπόκριση των καταναλωτών άλλωστε την Κυριακή σύμφωνα με τις πληροφορίες και την έρευνα του Ινστιτούτου έδειξε ότι αγόραζαν «βιτρίνες» μια και θαύματα έπαψαν να γίνονται δηλ. 6 ημέρες να πτωχαίνουν και την 7η να πλουταίνουν

Ο Ε&ΕΣΠ κάλεσε όλα τα μέλη του να συμβάλλουν σε εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του εμπορίου και της πόλης:

- Τριήμερο εκδηλώσεων πριν τις θερινές εκπτώσεις Ιούλιος 2013 με επίδειξη μόδας, νεανικά συγκροτήματα, Ελευθερία Ελευθερίου κ.ά.

- Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2013. Αντί να υποτιμούν και απαξιώνουν τους συναδέλφους τους αυτοαποκαλούμενοι «νοικοκυραίοι» , μην ποιούν την «νήσσα» κοινώς πάπια αλλά ας συμβάλλουν ουσιαστικά με έργα και όχι λόγια….

Ο Ε&ΕΣΠ επιθυμεί να συμβάλλει στο ήρεμο κλίμα της αγοράς , παρενέβη προκειμένου να μην δημοσιευθεί κείμενο 250 θιγόμενων συναδέλφων από άλλους κεντρικούς δρόμους με όσα απαξιωτικά άκουσαν από αυτοαποκαλούμενους «νοικοκυραίους».

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα προβλήματα είναι κοινά και δεν είναι μόνο η διαφωνία για την αργία της Κυριακής είναι η ρευστότητα, οι Τράπεζες , ΟΑΕΕ, το παρεμπόριο, τα λουκέτα πάνω σ΄αυτή τη βάση σας καλούμε για συσπείρωση και αγώνα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ