2013-12-18 13:36:42
Φωτογραφία για ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ (VIDEO)
«Υπάρχει πρόβλημα στην εκτέλεση της συμφωνίας; Τεράστιο. Αντιμετωπίζουμε την αντισυμβατική συμπεριφορά ενός ιδιώτη επενδυτή που τον δέχθηκαν τότε κάποιοι καλοπροαίρετα και η αλήθεια είναι ότι τότε δεν υπήρχε άλλη λύση από το να ξεκινήσει νέα περίοδος για τα Ναυπηγεία», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στην συμφωνία και τον νόμο του 2010 για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην εφαρμογή του οποίου, όπως είπε, «υπήρξαν πολλές δυσκολίες».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι «η συζητούμενη πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν συμβάλει μέσα στο ιδιαίτερα βαρύ πολιτικό κλίμα στην επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος που κάνει τον λαό να απορεί για περισσότερο από 15 χρόνια». 

«Με την πρόταση επιχειρούμε να γίνουμε και εμείς οι ίδιοι μέρος του προβλήματος προς μεγάλη χαρά των υπευθύνων που είναι οι ιδιοκτήτες», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, που είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να προσφύγει κατά των υπευθύνων, να συζητήσει το μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας και να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας στη ζώνη.


Αναφερόμενος στο «ιστορικό» της υπόθεσης ανέφερε ότι ο επενδυτής Ισκ. Σάφα είχε συμφωνήσει το 2011 στην αναθεώρηση της συμφωνίας του 2010, που είχε υπογραφεί επί Ευ. Βενιζέλου: «Το 2011 εγώ κάλεσα τον Ισκ. Σάφα να βρούμε λύση. Μου την είχε ζητήσει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ε. Βενιζέλος με επιστολή του και την έχω καταθέσει στη Βουλή. Του ζήτησα να προχωρήσει άμεσα η εκτέλεση των εργασιών, ότι δεν θα γίνουν άλλες εκταμιεύσεις χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, Συμφώνησε μαζί μου και συνεστήθη επιτροπή για την διασύνδεση των πληρωμών με τις εργασίες και την τροποποίηση της συμφωνίας του 2010. Η Επιτροπή σχηματίσθηκε, συνήλθε 2 φορές, αλλά οι εκπρόσωποι των Ναυπηγείων αποχώρησαν λέγοντας ότι δεν τηρείται η συμφωνία του 2010, την αναθεώρηση της οποίας είχε δεχθεί ο Ισκ. Σάφα». 

«Επανερχόμενος στο ΥΕΘΑ διαπίστωσα ότι συνεχιζόταν η διακοπή εργασιών και ότι είχε γίνει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο. Διαπίστωσα δηλαδή και θεσμικό αδιέξοδο» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος δεσμεύθηκε ότι όποια λύση δοθεί θα έλθει στη Βουλή.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ