2013-12-18 13:52:06
Φωτογραφία για Καταγραφή προσόντων για την απορρόφηση των Σχολικών Φυλάκων - Δείτε αναλυτικά
Στη συλλογή και στην επεξεργασία στοιχείων που αφορούν τα προσόντα των σχολικών φυλάκων οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα ειδικότητας σχολικών φυλάκων καλούνται να συμπληρώσουν έντυπο ερωτηματολόγιο και να το αποστείλουν στις υπηρεσίες του υπουργείου το αργότερο μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων (Τρίτη 24.12.2013).

Αυτή η παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο κυβερνητικών εξαγγελιών ότι ένα μέρος των σχολικών φυλάκων θα απορροφηθεί σε νέες θέσεις και θα δοθεί έμφαση στα κοινωνικά κριτήρια. Πάντως, την ίδια ώρα εντείνονται οι κινητοποιήσεις των σχολικών φυλάκων που απαιτούν «δουλειά για όλους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάρτηση του εντύπου για την καταγραφή στοιχείων των σχολικών φυλάκων έγινε σήμερα, Τρίτη. Την ίδια ημέρα είχε προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με επίκεντρο όχι μόνο τη διαδημοτική κινητικότητα, αλλά και το θέμα των σχολικών φυλάκων.


Επίσης αύριο, Τετάρτη, έχει αποφασισθεί ολονύκτια σιωπηρή διαμαρτυρία των πεζοπόρων σχολικών φυλάκων από τη Θεσσαλονίκη έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παράλληλα, ήδη, μετά και την εισήγηση της Γραμματείας των Σχολικών Φυλάκων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει πανελλαδική συνάντηση όλων των σχολικών φυλάκων αύριο, Τετάρτη, στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να καθορισθεί το σχέδιο δράσης για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, «ώστε κανένας σχολικός φύλακας να μη βρεθεί άνεργος», σύμφωνα με το Βήμα.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη και τους ίδιους τους σχολικούς φύλακες ότι υπάρχει σχέδιο απορρόφησής τους σε άλλους φορείς και με αυτό τον τρόπο «να τους εφησυχάσει, να κερδίσει χρόνο μέχρι να τελειώσει η διαθεσιμότητα και να βρεθούν όλοι στην ανεργία, στην απελπισία».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ομοσπονδία είχε εξαπολύσει σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη για εμπαιγμό μετά την ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας για πρόσληψη 1.050 επιστατών στα σχολεία μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, την ίδια ώρα που, όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι σχολικοί φύλακες είναι σε διαθεσιμότητα χωρίς διέξοδο.

Τι θα καταγραφεί στο ερωτηματολόγιο

Πάντως, με το έντυπο ερωτηματολόγιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά από τους σχολικούς φύλακες να καταγράψουν:

- προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, οικογενειακή κατάσταση κ.ά.)

- τους πρόσθετους τίτλους σπουδών, πέραν του απολυτηρίου Λυκείου

- τους αναγνωρισμένους τίτλους γνώσης ξένων γλωσσών που κατέχουν

- πιστοποιήσεις για τη γνώση/χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών

- όλους τους φορείς στους οποίους έχουν ασφαλιστεί κατά περιόδους, την ημερομηνία εκκίνησης και λήξης της ασφάλισης καθώς και την αντίστοιχη διάρκεια

- ημερομηνία γέννησης των τέκνων τους

- χρόνο στρατιωτικής θητείας σε μήνες (διερεύνηση πιθανής εξαγοράς)

- χρόνο σπουδών σε έτη (διερεύνηση πιθανής εξαγοράς σε περίπτωση κατοχής πτυχίου πέραν του απολυτηρίου - αφορά τον προβλεπόμενο χρόνο φοίτησης).

Επίσης, υπάρχει ειδική αναφορά σε κοινωνικές κατηγορίες, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, υπάλληλοι με παιδιά ή συγγενείς ανάπηροι κ.ά. Ειδικότερα στο έντυπο ζητείται να υπάρξει καταχώριση στα εξής πεδία:

1. Μονογονέας (π.χ. διαζευγμένος, χήρος, άγαμος) με την επιμέλεια άγαμων τέκνων.

2. Σε περίπτωση περισσοτέρων των δύο τέκνων, αριθμός εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Και οι δύο προηγούμενες περιπτώσεις αφορούν άγαμα τέκνα εφόσον είναι ανήλικα ως 18 ετών ή είναι ενήλικα ως 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή είναι ενήλικα ως 25 ετών και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ή υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους, με ετήσιο εισόδημα (των τέκνων) που δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ και εφόσον συνοικούν με τον μονογονέα.

3. Υπάλληλος με τέκνα, αδελφούς και αδελφές των δύο συζύγων, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας από 50%-67%, εφόσον είναι άγαμα/οι, διαζευγμένα/οι ή σε χηρεία, και το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά το ποσό των 6.000 ευρώ.

4. Υπάλληλος με ανιόντες ή ανήλικα ορφανά από πατέρα και μητέρα που έχουν έως τρίτου βαθμού συγγένεια με τον υπάλληλο ή με τον/την σύζυγο αυτού, με ετήσιο εισόδημα που δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ και εφόσον συνοικούν με τον υπάλληλο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ